Χωρίς εκπλήξεις μια ακόμη δημοσκόπηση διαπιστώνει τα όσα καταδεικνύει το γενικό πολιτικό βαρύμετρο:

Πρώτη η ΝΔ με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, ισχυρά καθοδικά ρεύματα παρασύρουν το ΚΙΝΑΛ στην 4η θέση και πεντακομματική Βουλή.

Αυτά διαπιστώνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της εφημερίδα Politik.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει το 22,3% (διαφορά 9,2%).

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5%. N ασημειώσουμε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει προοπτική για διψήφιο νούμερο καθώς πάντα το ποσοστό του στις δημοσκοπήσεις είναι 30-35% μικρότερο από αυτό που “γράφει” η κάλπη.

Εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων με 2,4%, οι ΑΝΕΛ με 1,4%, το Ποτάμι 1,3%, η ΛΑΕ 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, η Δημιουργία Ξανά 1%.

Η Ελληνική Λύση παρουσιάζει ένα όχι ευκαταφρόνητο 2,4% με ανοδικές τάσεις.

Να σημειωθεί ότι στην ερώτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το 66% θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια και το 15% προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει πρώτη δύναμη.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το politik.gr προκύπτουν περαιτέρω ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η άποψη των ψηφοφόρων για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει προοδευτικό μέτωπο με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 69% ότι βλέπουν αρνητικά τον εν λόγω σχεδιασμό του πρωθυπουργού, με το 22% να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρώες δυνάμεις.

Στην ερώτηση περί του ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέδειξαν πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ με ποσοστό 37%.

Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την υποστήριξη του 20% των ερωτηθέντων, με τον «Κανένα» (εκ των δυο) να ανέρχεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 42%.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα