ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα πισώπλατη μαχαιριά από τη Γερμανία! Τα ‘περίεργα παιχνίδια’ και τα μεγάλα συμφέροντα

Την ίδια τακτική συνεχίζει η Γερμανία, που επιμένει να στέκεται στο πλευρό των Τούρκων, με το αζημίωτο βεβαίως- βεβαίως! Αυτή τη φορά η προκλητική στάση του Βερολίνου έχει να κάνει με την παράδοση 6 υποβρυχίων τύπου 214 στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διατυπώσει αίτημα στην… κοσμαγάπητη Άνγκελα Μέρκελ να παγώσει η παράδοση. Η απάντηση που πήρε η Ελλάδα ήταν ένα βροντερό «nein»!

Το ίδιο αίτημα έθεσε και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Γερμανίδα ομόλογό του Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν, με την απάντηση να μένει ίδια. Ποσώς ενδιαφέρει τους «σύμμαχους» Γερμανούς ότι τα οπλικά συστήματα που πουλάνε στην Άγκυρα τα χρησιμοποιεί για να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, δηλαδή στην ουσία τα ευρωπαϊκά. Η φιλία και συνεργασία με την Άγκυρα είναι πάνω από όλα!

Άλλωστε οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν και από την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Τουρκία, αλλά και από την πίεση στη Σύνοδο Κορυφής να μην προχωρήσει η ΕΕ σε κυρώσεις, λόγω… διερευνητικών και… καλής διαγωγής Ερντογάν!

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, η στάση της Γερμανίας φαίνεται να δικαιώνει την απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την προμήθεια των κορυφαίων, παγκοσμίων, ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού αγώνα MH 60 ROMEO και συγκεκριμένα 4 + 3 ελικόπτερα.

Δεν έχει υπάρξει ιστορική περίοδος που να βρεθήκαμε στο ίδιο στρατόπεδο με τη Γερμανία… Μην περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει τώρα!

Back to top button