ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα πρόκληση από το Τουρκικό Υπ. Ενέργειας: «Το Oruc Reis γύρισε για συντήρηση και θα συνεχίσει τις έρευνες»

Το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι το Oruç Reis,το οποίο επέστρεψε στην Αττάλεια, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, μόλις ολοκληρωθεί η μηνιαία προγραμματισμένη συντήρηση, η αντικατάσταση προσωπικού και οι προετοιμασίες. Βέβαια, δεν αναφέρει το που θα συνεχίσει έρευνες, αφήνοντας τεχνηέντως ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα!

Στη δήλωση, η οποία αναφέρει ότι συλλέχθηκαν 3.525 χιλιόμετρα σεισμικών δεδομένων χάρη στο Oruç Reis, σημειώνεται ότι το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι για μηνιαία συντήρηση ρουτίνας και ότι οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

«Το Σεισμικό Ερευνητικό Πλοίο Oruç Reis ξεκίνησε σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας στη θέση Demre-1 στη Μεσόγειο στις 10 Αυγούστου. Το Oruç Reis έχει πραγματοποιήσει 3525 χιλιόμετρα σεισμικής συλλογής δεδομένων στην περιοχή μέχρι στιγμής. Το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι για αλλαγή προσωπικού και επόμενες προετοιμασίες αποστολής. Η επιστροφή στο λιμάνι για μηνιαία προμήθεια και συντήρηση είναι μια δραστηριότητα ρουτίνας που πραγματοποιείται πάντα. Το πλοίο θα συνεχίσει τις σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας μετά τις εργασίες προμήθειας και συντήρησης.

Από την άλλη πλευρά, οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο στη Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Το γεωτρητικό πλοίο Yavuz εξακολουθεί να βρίσκεται στο τεμάχιο Seljuk-1, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Pasha συνεχίζει επίσης τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button