ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα σελίδα για την ιστορική σοκολατοβιομηχανία «ΙΟΝ» – Στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου το 45% της εταιρείας μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις

Έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το τίμημα και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά αλλά όπως προκύπτει οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν την διοίκηση της εταιρείας.

Σε κοινή δήλωση τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ ανέφεραν :

«Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και κυρίως το κοινό όραμα μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον».

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε :

«Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία ! Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια ! Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ΙΟΝ ΑΕ είναι η μεγάλη ελληνική σοκολατοβιομηχανία με ιστορία 92 ετών που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές. Η ελληνική ταυτότητα της και η σταθερά υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση των προϊόντων της, την έχουν ταυτίσει με τις αναμνήσεις τόσο της παιδικής όσο και της ενήλικης ζωής μας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να δημιουργήσει την ελληνική CHIPITA και να της δώσει διεθνή προσανατολισμό και προοπτική. Βασισμένα στην καινοτομία, τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τη «Στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ΙΟΝ και του Σπ. Θεοδωρόπουλου»

Οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους.

Η ΙΟΝ ΑΕ είναι η μεγάλη ελληνική σοκολατοβιομηχανία με ιστορία 92 ετών που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές. Η ελληνική ταυτότητα της και η σταθερά υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση των προϊόντων της, την έχουν ταυτίσει με τις αναμνήσεις τόσο της παιδικής, όσο και της ενήλικης ζωής μας.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να δημιουργήσει την ελληνική CHIPITA και να της δώσει διεθνή προσανατολισμό και προοπτική. Βασισμένα στην καινοτομία, τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι κοινές αρχές και αξίες, το κοινό όραμα για μία δυναμική ανάπτυξη και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, και, τέλος, η ενδυνάμωση και διαιώνιση της ελληνικής ταυτότητας της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ ανέφεραν: «Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και, κυρίως, το κοινό όραμά μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον».

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία! Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια!

Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία».

Από πολλά κύματα

Το deal πέρασε από πολλά κύματα, ενώ ήταν γνωστό στην αγορά πως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, από την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι της Vivartia είχε κάνει κρούση στην οικογένεια Κωτσιοπούλου που βρίσκεται πίσω απ’ την ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν υπάρξει πληροφορίες, όπως είχε αναφέρει (Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» Θεοδωρόπουλου και οικογένειας Κωτσιοπούλου με φόντο την ΙΟΝ) τότε το newmoney, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε προσεγγίσει την κα Τίνα Κωτσιοπούλου, επικεφαλής της ΙΟΝ.

Να σημειωθεί πως εδώ και πολλά χρόνια πως η οικογένεια Κωτσιόπουλου εμφανιζόταν κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο πώλησης της ΙΟΝ παρά το γεγονός ότι είχε πάρα πολλές κρούσεις τόσο από funds όσο και από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Kraft, Nestle, Nabisco, Vivartia ήταν μόνο μερικές από τις εταιρείες που έκαναν προσφορά για την ελληνική σοκολατοβιομηχανία.

Ακόμα και σήμερα έχουν λάβει διαστάσεις θρύλου τα απόλυτα «όχι» του εκλιπόντος Γιάννη Κωτσιόπουλου, θείου της σημερινής μεγαλομετόχου και Προέδρου της εταιρείας, καθώς και την επιτυχή προσπάθεια επαναγοράς του 24,5% που είχε αποκτήσει η Kraft Jacobs Suchard στα τέλη του ’80 στην εταιρεία…

Από το θάνατο του Γιάννη Κωτσιόπουλου στα τέλη του 2015 το σενάριο πώλησης της ΙΟΝ είχε επανέλθει στο τραπέζι. Η ανιψιά του Γιάννη Κωτσιόπουλου, Κωνσταντίνα (κατά κόσμον Τίνα) Κωτσιοπούλου, έχει απορρίψει τουλάχιστον τρεις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την περίοδο εκείνη και μετά. Τώρα, το deal γίνεται πράξη, οδηγώντας την ιστορική σοκολατοβιομηχανία σε μια νέα αλλαγή σελίδας στην 92χρονη ιστορία της.

Back to top button