COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νεα συλληψη παιδοβιαστη που βίαζε την 12χρονη στον Κολωνο

Σε άλλο ένα άτομο πέρασαν χειροπέδες οι Αρχές, για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας 48 ετών με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, συνελήφθη για κακοποίηση του κοριτσιού έναντι αμοιβής και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μέχρι στιγμής, οι ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στους 30, εκ των οποίων οι 21 έχουν προφυλακιστεί, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της 12χρονης.

Πατέρας και γιος βίαζαν την ανήλικη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες επτά εμπλεκομένους στην υπόθεση, ύστερα από συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε το κορίτσι τη Μεγάλη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα του δικηγόρου της οικογένειάς της.

Η μικρή μίλησε για διάφορα άτομα και έδωσε συγκεκριμένα ονόματα, με βάση τα οποία τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων προχώρησαν στην ταυτοποίηση των επτά νέων κατηγορουμένων. Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψής τους από το 14ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι επτά συλληφθέντες συναντήθηκαν περισσότερο από μία φορές με την ανήλικη αντί αμοιβής.

Ανάμεσα στους βιαστές του κοριτσιού ήταν ένας 48χρονος και ένας 20χρονος Ελληνες, πατέρας και γιος, προκαλώντας αηδία για την έλλειψη των ηθικών φραγμών τους. Επίσης, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί ηλικίας 36 και 52 ετών, δύο υπήκοοι Μπανγκλαντές 28 και 44 ετών και ένας 47χρονος Αλβανός, ο οποίος μάλιστα κατείχε και πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει το κοριτσάκι. Αν και έχουν περάσει μήνες από την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης, ο Αλβανός εξακολουθούσε να έχει αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο βίντεο ανατριχίλας με τη 12χρονη!

Ας σημειωθεί πως κανείς από τους νέους κατηγορουμένους δεν είχε προσέλθει το προηγούμενο διάστημα στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως, όπως άλλοι που εμφανίζονταν στις διαδικτυακές επαφές του κοριτσιού. Προφανώς νόμιζαν πως δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος τους και ότι θα γλίτωναν.

Οι επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται κατά περίπτωση για γενετήσια πράξη με ανήλικη αντί αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα 12 έτη όχι όμως και τα 15 έτη, και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Νέος κύκλος ερευνών

Οι νέες συλλήψεις οδηγούν σε έναν δεύτερο κύκλο ανακριτικής έρευνας. Τη νέα δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό θα χειριστεί νέος ανακριτής, ο οποίος θα λάβει απολογίες από τους κατηγορουμένους.

Ο φάκελος της υπόθεσης με τις νέες συλλήψεις διαχωρίστηκε από την προηγούμενη δικογραφία, προκειμένου να μην ανακύψουν για τους έως τώρα κατηγορουμένους που έχουν προφυλακιστεί ζητήματα παραγραφής ή συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών από την προφυλάκισή τους.

Αυτή η πρώτη ανακριτική έρευνα έχει ήδη ολοκληρωθεί και η σχετική δικογραφία μπήκε σε τροχιά έκδοσης βουλεύματος, με το οποίο θα κριθεί ποιοι και για ποιες κατηγορίες θα οδηγηθούν σε δίκη.

Ετσι, χρεώθηκε σε νέο ανακριτή η δικογραφία με τις τελευταίες συλλήψεις, οι οποίες έγιναν μετά τη νέα κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στις αστυνομικές Αρχές, δείχνοντας νέα πρόσωπα που την κακοποιούσαν σεξουαλικά. Αμέσως μετά την απολογία τους θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν και αυτοί. Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αριθμός των κατηγορουμένων για αυτή τη ζοφερή υπόθεση να αυξηθεί και άλλο στο πλαίσιο της νέας ανακριτικής έρευνας που αρχίζει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν αναγνωριστεί από τη 12χρονη στον Κολωνό ακόμα οκτώ άνδρες, σε βάρος των οποίων είτε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης είτε θα κληθούν απευθείας από την Εισαγγελία.

Back to top button