ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες απειλές και προκλήσεις από τους Τούρκους: «Αυτά είναι τα μυστικά μας όπλα – Σύντομα οι δοκιμές νέων βαλλιστικών πυραύλων με εμβέλεια έως και 1.000 χλμ.!» (φωτο και βίντεο)

Την δοκιμή δύο νέων τουρκικών όπλων, ενός βαλλιστικού πυραύλου των 1.000 χλμ. και ενός πυραύλου cruise προανήγγειλε με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα τα όπλα είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου των 561 χλμ.

«Παίζοντας για την παγκόσμια ηγετική θέση στην τεχνολογία των UAV εξοπλισμένων και αναγνώρισης, η Τουρκία ετοιμάζεται να ανέβει και στην κορυφαία κατηγορία στην τεχνολογία πυραύλων», γράφει πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Δύο ακόμη «μυστικοί» πύραυλοι έρχονται μετά τις δοκιμές βολής του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun (Τυφών) εμβέλειας 561 χιλιομέτρων, που προκάλεσε μεγάλο πανικό στην Ελλάδα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα «Τούρκοι στην Άμυνα» [Savunmadaki Türkler] αυτή την εβδομάδα συμπεριέλαβε τον βαλλιστικό πύραυλο Cenk και τον πύραυλο cruise Gezgin, (ανάλογο του αμερικανικού Tomahawk λένε οι Τούρκοι) τους οποίους είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Ερντογάν, σε ομιλία του, και μπορούν φτάσουν τα 1.000 χλμ. έως και 3.000 χλμ. αντίστοιχα σε εμβέλεια καταλήγει το δημοσίευμα.

Back to top button