COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Νέο σκάνδαλο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Όργιο απευθείας αναθέσεων και από τη Δόμνα Μιχαηλίδου σε ‘κολλητούς’ και ‘φαντάσματα’! Μόνο για τον λαό δεν υπάρχουν χρήματα;

Την ώρα που η νεαρή Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία φυτεύτηκε στη θέση του υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γυρνάει από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο κυνηγώντας οργανισμούς για τους οποίους εδώ και τέσσερα χρόνια δεν είχε διαπιστώσει τίποτα ύποπτο, αποδεικνύεται ότι εκτός από το να παρουσιάζεται ως «σωτήρας» των παιδιών, έχει επιδοθεί σε ρεσιτάλ απευθείας αναθέσεων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να εκτοξεύσει τον αριθμό των συμβούλων και των μετακλητών που φορτώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και φυσικά η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν γινόταν να μην ακολουθήσει την «γραμμή».

Αφού αποκάλυψε καταγγελίες που ξαφνικά έφτασαν στο γραφείο της, η κυρία Δόμνα δεν άφησε κανάλι για κανάλι, κάνοντας δηλώσεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Και αφού οι υπεύθυνοι για τις κακοποιήσεις παιδιών θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, η κ. Μιχαηλίδου πετυχαίνει με έναν σμπάρο δύο τριζόνια, αφού εκτός από το ότι πέτυχε να παρουσιαστεί ως σωτήρας της πρόνοιας, πλέον η κυβέρνηση θα μπορεί να μεταβιβάσει την τεράστια περιουσία της Κιβωτού και να τοποθετήσει στο ίδρυμα τα πρόσωπα που επιθυμεί.

Παράλληλα, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει μέσω της Διαύγειας, η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει εντρυφήσει στις πρακτικές των αρίστων και έχει συγκεντρώσει στο υφυπουργείο με απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις, ένα σωρό πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική προστασία των ευάλωτων ατόμων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της efsyn.gr, στο γραφείο της φέρονται να απασχολούνται τουλάχιστον 20 σύμβουλοι αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες, τα ονόματα των οποίων δεν περιέχονται σε κάποιο ΦΕΚ όπως ορίζει ο νόμος.

Σε παραδείγματα που παραθέτει το δημοσίευμα, έχει δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή διευθυντή υφυπουργού χωρίς να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Οι περισσότερες συμβάσεις συμβούλων γίνονται πλαγίως και μέσω των εποπτευομένων φορέων, όπως π.χ. γινόταν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ η στελέχωση του υπουργικού γραφείου του τότε υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.

Το πρώτο είδος απευθείας αναθέσεων αφορά χρήματα του ΕΣΠΑ συνολικού ποσού 360.000 ευρώ σε συμβούλους, οι οποίοι καθορίζουν τα πάντα, ακόμα και τα προσωπικά ζητήματα της Δόμνας, ενώ την εκπροσωπούν ακόμα και σε διεθνείς συναντήσεις.

Το δεύτερο είδος συμβάσεων αφορά τις αναθέσεις σε εποπτευόμενα ιδρύματα που δαπανούν τους προϋπολογισμούς τους σε συμβούλους επικοινωνίας! Αντί δηλαδή να επωφελούνται από τα χρήματα αυτά τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, βγάζουν γερό μεροκάματο οι… επικοινωνιακοί σύμβουλοι!

Δείτε αναλυτικά τις συμβάσεις 400.000 ευρώ των τελευταίων δύο ετών:
● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου – τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΔΚΑ) με ανάδοχο τον νομικό εμπειρογνώμονα Κ.Μ. «για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου […], στον εντοπισμό νομικών κενών και στην εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 7 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον Α.Α., εμπειρογνώμονα Επιχειρησιακής Ενίσχυσης, και με αντικείμενο «τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, τη διαμόρφωση υποστηρικτικού υλικού πληροφόρησης και δημοσιότητας, προετοιμασία συναντήσεων κ.λπ.» Ποσόν: 54.560 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα νομικό Π.Σ. για «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου[…], τον εντοπισμό νομικών κενών και την εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο την εμπειρογνώμονα νομικό Η.Μ. με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και υποστήριξη της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της φτώχειας. Ποσόν: 76.384 ευρώ.

● Σύμβαση μίσθωσης έργου 27 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα επιχειρησιακής ενίσχυσης Σ.Υ. και με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ενταξης. Ποσόν: 73.656 ευρώ.

● Σύμβαση διάρκειας 6 μηνών του υφυπουργείου μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών (ΚΕΑΤ) με ανάδοχο την Ι.Β. που αναλαμβάνει «σχεδιασμό προγραμμάτων συνεκπαίδευσης για μαθητές με οπτική αναπηρία». Ποσόν 8.000 ευρώ.

● Απευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επικοινωνίας στην εταιρεία «THE KOMPANY» του Κ. Τ. (πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του MEGA και του ANT1) Ποσόν: 35.662.

● Στην ίδια εταιρεία ανατέθηκε την 1.9.2022 η φωτογράφιση 17 κτιρίων του ΕΚΚΑ. Ποσόν: 15.000 ευρώ.

Back to top button