COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο σόου Πολάκη: Με όπλο στα χέρια και ζωσμένος με σφαίρες προανήγγειλε ομιλία του στη Βουλή! Η άγρια ‘μάχη’ που ακολούθησε με τον Βορίδη (Φωτο)


Με μια… ιδιαίτερη φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται να κρατάει όπλο και να φοράει ζώνη με φυσίγγια, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, επέλεξε να προαναγγείλει ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Σε τρεις τέσσερεις ομιλητές μιλάω στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ Εσωτερικών. Υπουργος ο Βορίδης, μην το χάσετε!!!!» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Η ανάρτησή του:

Άγρια ‘μάχη’ Πολάκη – Βορίδη στη Βουλή

Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Παύλου Πολάκη εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο.

Η συζήτηση μάλλον δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο κ. Πολάκης τουλάχιστον στο θέμα με τους μετακλητούς για το οποίο συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί μαζικές προσλήψεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλούμενος στοιχεία από το μητρώο δημόσιων υπαλλήλων ανέφερε ότι το 2018 οι μετακλητοί εκτός ΟΤΑ, δηλαδή το προσωπικό που απασχολούνταν σε γραφεία υπουργών και κρατικών οργανισμών ανήλθε σε 2.020 ενώ σήμερα είναι στους 910. Επίσης οι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών το 2018 ήταν 580 και σήμερα 566.
Ο διάλογος από τα πραγματικά της Βουλής είναι χαρακτηριστικός:

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών):…

Οι Υπουργοί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μετακλητούς; Είχαν ή δεν είχαν;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πόσους είχαν; Για πείτε μας.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Αυτή ήταν λάθος ερώτηση, κύριε Πολάκη. Είναι αυτό που λέμε, γιατί μιλάτε τώρα.

Πάμε στα εξής: μετακλητοί εκτός ΟΤΑ -αφήστε τους ΟΤΑ, μιλάμε για τους Υπουργούς- Νοέμβριος του 2018, είμαστε επί ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Πολάκη, χίλιοι ογδόντα ένας. Μετακλητοί εκτός ΟΤΑ 2020 -για πείτε;- εννιακόσιοι δέκα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν καταλαβαίνω. Λέτε ψέματα.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Αυτό το «λέω ψέματα», το έχετε εύκολο. Να σας ρωτήσω κάτι; Τώρα να σας ρωτήσω να στοιχειοθετήσετε το «λέω ψέματα». Εντάξει, λέω ψέματα. Εσείς από πού το βγάλατε ότι λέω ψέματα;

Πάμε τώρα παρακάτω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Θα αριθμήσουμε τις θέσεις!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πάρτε το χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών να ενημερωθείτε.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Μάλιστα πολύ σωστά, γιατί πάντοτε είστε αψύς…

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Εγώ έχω μεγάλη κατανόηση, γιατί όπως είπαμε είμαστε σχεδόν κοντοχωριανοί και κατανοώ το αψύ του χαρακτήρος σας το οποίο σας οδηγεί σε σφαλερές τοποθετήσεις. Γιατί τώρα;

Σας είπα, λοιπόν, τον αριθμό των μετακλητών εκτός ΟΤΑ. Θα σας πω, όμως και κάτι άλλο, τους επιστημονικούς συνεργάτες Βουλευτών. Το 2018 ήταν πεντακόσιοι ογδόντα. Το 2020 είναι πεντακόσιοι εξήντα έξι. Πάμε παρακάτω. Πόσους είχαμε μετακλητούς στους ΟΤΑ, δήμαρχους δηλαδή, το 2018; Χίλιους δώδεκα. Πόσους έχουμε το 2020; Χίλιους πεντακόσιους δεκαοκτώ. Σύνολο μετακλητών το 2018 δύο χιλιάδες εξακόσιοι εβδομήντα τρεις. Σύνολο μετακλητών, ο αριθμός που έχει η αγία Εφημερίδα των Συντακτών, δύο χιλιάδες εννιακόσιοι ενενήντα τέσσερις. Από που προξενείται η αύξηση; Από το ότι αποφασίσαμε, κύριε Πολάκη, να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους να έχουν ορισμένους συνεργάτες της επιλογής τους για να κάνουν τη δουλειά τους. Το λήξαμε το θέμα;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Όχι, λέτε ψέματα.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Εντάξει, ωραία λέω ψέματα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: … προσθέστε τους επιστημονικούς συνεργάτες …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Ωραία. Μην διακόπτετε τώρα. Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ, και μην υποβάλετε ερωτήσεις.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Σας επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι τα στοιχεία συνολικά.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: … (Δεν ακούγεται).

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Καταθέστε τα και στα Πρακτικά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τον είδατε τον πίνακα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Δεν θα φτάσουμε μέχρι τις 22:00 τώρα κάνοντας διαλόγους.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαστε ζωηρά παιδιά, δεν πειράζει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Όπως λέω!

Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Πηγή: Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, Υπουργείο Εσωτερικών.

Θα μου επιτρέψετε με όλο το σεβασμό που σας έχω να το εμπιστεύομαι λίγο περισσότερο από τη δική σας αυθαίρετη τοποθέτηση»

Πέραν αυτών ο κ. Πολάκης στην κεντρική του τοποθέτηση επιχείρησε να επιτεθεί στην κυβέρνηση αναφορικά με την δρομολόγηση των διαδικασιών αξίωσης αποζημίωσης από την Novartis. Επίσης, επανέλαβε πως η κυβέρνηση οφείλει να προμηθευτεί εκτός από εμβόλια, φάρμακα αντισωμάτων.

«Μην κρέμεστε μόνο στα εμβόλια. Γιατί τώρα πεθαίνει κόσμος… Τι φοβάστε κι εσείς και κάποιοι από την επιστημονική επιτροπή; Ότι αν αποδειχτεί ότι αυτά -που έχει αποδειχτεί, δηλαδή, έξω- δρουν, δεν θα εμβολιαστεί κόσμος; Γι’ αυτό δεν τα φέρνετε; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα πεθαίνει κόσμος στις μονάδες και εκτός μονάδων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος πρότεινε να υπάρξει διακομματική απόφαση για την μονιμοποίηση ολου του υγειονομικού προσωπικού.

Back to top button