COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Νίκος Ανδρουλάκης: Μέγας χορηγός του Μητσοτάκη ο Τσίπρας

«Αμετανόητους» χαρακτήρισε τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑ-ΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι την Κυριακή πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-ανάχωμα στη θεσμική παρακμή, την κοινωνική διχόνοια και την οικονομική καταστροφή.

Παραπέμποντας στα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑ-ΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τα δύο κόμματα πως «είτε λαϊκίζουν με α-κραίο τρόπο είτε εκπροσωπούν μια νοοτροπία απίστευτα πελατειακή, η οποία οδηγεί τη χώρα πάλι στο 2010». «Χρέος μου είναι να λέω τα πράγματα αντικειμενικά, με ακρίβεια, με στοιχεία, για να δείξω στον ελληνικό λαό ότι αυτό το τοξικό δίπολο της διχόνοιας, των ακραίων τοξικών συμπεριφορών μας πάει ξανά στον γκρεμό. Είναι αμετανόητοι. Και δείχνω έναν άλλο δρόμο, της αξιοπιστίας, της προόδου» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Εξαπέλυσε παράλληλα δριμύ κατηγορώ κατά του του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: «Έχει το θράσος ο κ. Τσί-πρας να θέλει να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου. Την ώρα που ο Ηλ. Κασιδιάρης έγραφε tweet και καλούσε τους χρυσαυγίτες “μην ψηφίσετε μικρότερα κόμματα, ψηφίστε αυτό που πονάει τον κ. Μητσοτάκη” και ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, παρότρυνε ευθέως: “ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ” , ο κ. Τσίπρας δήλωνε: “Καλώ και τους παραστρατημένους της Χρυσής Αυγής”. Την ίδια μέρα. Εί-ναι σύμπτωση; Ο κ. Τσίπρας βρήκε εκατό άλλοθι για να μην ψηφίσει την τροπολογί-α, που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα να μπουν στη Βουλή και να προ-στατεύσουμε τη δημοκρατία μας από τον νεοναζισμό. Αυτό δεν είναι αριστερά, αυτό δεν είναι πρόοδος».

«H Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί για δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς ως μια εγκληματική συμμορία. Όποιος λέει σήμερα πως θέλει να τους ψηφίσει, είναι πα-ραπλανημένος; Μιλάμε σοβαρά; Βγαίνει ένας πρώην Πρωθυπουργός, και καλά αρι-στερός, που έχει κάνει δηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, και λέει τι; Ότι είναι παραστρατημένοι και γι΄ αυτό ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Και την ίδια ώρα βγαίνουν ο Κα-σιδιάρης και ο Μπαρμπαρούσης και τον επιβεβαιώνουν» συνέχισε. Απηύθυνε στη συ-νέχεια κάλεσμα «σε όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς, αριστερούς πολίτες να έρθουν στο πραγματικό σπίτι της αξιοπρέπειας, της προόδου, της κεντροαριστεράς και όχι στον κ. Τσίπρα». «Είναι ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη, και για να σω-θεί, προσκαλεί ακόμη και όσους θέλουν να ψηφίσουν αυτή την εγκληματική συμμο-ρία. Μετά τα όσα έγιναν – τις δολοφονίες που διέπραξαν και τη δικαστική καταδίκη τους-, το να συνεχίζουν κάποιοι να θέλουν να τους ψηφίσουν… προφανέστατα δεν θέλουμε τέτοιους ψηφοφόρους. Το είπα με ευθύτητα. Καθαρά» πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει και την απόφαση να τεθεί εκτός εκλογικής μάχης ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν είναι νόμος Τσίπρα; Μόνος του τον έκανε ο κ. Κατρούγκαλος; Άκουσα κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι χορηγός του Μητσοτάκη γιατί φοβίζει τον κόσμο με το πρόγραμ-μα “Δήμητρα”. Χορηγός και ο κ. Κατρούγκαλος γιατί είπε αυτό που είπε. Ο μεγάλος χορηγός είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος με την αναξιοπιστία του τη μία κάνει λόγο για “Πρέσπες του Αιγαίου”, την άλλη ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, την άλλη να μην πληρώσει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος τον φράχτη του Έβρου αλλά ο Έλλη-νας» τόνισε.

Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική σημειώνο-ντας: «Ποιος έδωσε 10 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις; Ποιος είναι ο πρωταθλη-τής των μετακλητών; Ποια είναι η κυβέρνηση, που έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 50 δισεκατομμύρια επιπλέον; Και τώρα το παίζει ότι είναι ο εκπρόσωπος του προοδευτι-κού εκσυγχρονισμού, κι έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην Ευρώπη. Η Πορτογαλία- που είναι μια ανάλογη οικονομία – εί-χε πέρυσι έλλειμμα 1,5%. Εμείς είχαμε 12%. Φέτος θα έχουμε 9% και η Πορτογαλία πηγαί-νει σε πλεόνασμα 1%. Γιατί; Διότι η ανάπτυξη Μητσοτάκη, είναι ανάπτυξη για τους ολιγάρχες και όχι ανάπτυξη για μια ανταγωνιστική οικονομία».

Κατηγόρησε τέλος τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα ότι «δεν θέλουν συνεργασία» αλλά «να αφαιμάξουν τα υπόλοιπα κόμματα». «Εδώ η Νέα Δημοκρατία, πριν καν διεξαχθούν οι εκλογές της 21ης Μαΐου, κάνει καμπάνια στο εξωτερικό και καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν την 1η Ιουλίου 2023. Ποια συνεργασία, λοιπόν, θέλει ο κ. Μη-τσοτάκης; Συνεργασία ώστε να ελέγχει το κράτος αυτός και η παρέα του; Ο κ. Τσί-πρας μιλά για συνεργασία, αν είναι πρώτος. Άρα, ο κ. Τσίπρας προφανέστατα δεν θέλει συνεργασία, διότι αυτό που ισχυρίζεται δεν πρόκειται να συμβεί, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις» κατέληξε.

Back to top button