Ξαφνικά η «Espresso» δημοσιοποιεί αποκλειστικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις οποίες το θύμα φέρεται να έχει καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ το βράδυ του φόνου. Από αυτό το εύρημα συνάγεται ότι κάποιοι άλλοι, πιθανόν φίλοι του πρωταγωνιστή ή άγνωστα ακόμα, τρίτα πρόσωπα είχαν μοιραστεί την παρέα του πριν από το φονικό.

Από εκείνη την ώρα αρχίζει η παράκρουση των «ειδήσεων» για την παράδοση και την ομολογία του «φίλου». Τυχαίο; Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε τέτοιες υποθέσεις. Υπάρχουν πολλοί που υποψιάζονται κύκλους της αστυνομίας για τη διάδοση των ανατριχιαστικών φημών. Η μέθοδος με το τυρί και τον ποντικό ήταν πάντοτε προσφιλής στις αρχές που ψαρεύουν σε θολά νερά όταν τα στοιχεία δεν τους βγαίνουν και επιζητούν πρώτα σπάσιμο νεύρων και μετά το μοιραίο λάθος. Στην προσπάθεια διασταύρωσης της μεγάλης «είδησης» απευθυνθήκαμε σε υπεύθυνους αξιωματικούς. «Τον έχουμε βάλει στον τροχό και τον βασανίζουμε» μας απάντησε αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έδειχνε να απολαμβάνει το δημοσιογραφικό συναγερμό, μάλλον γιατί έχει αποκτήσει ειδική σχέση με το μαύρο χιούμορ.

Φυσικά η είδηση αυτή στην πορεία εξελίχθηκε ως μια μεγάλη φήμη αφού ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου ομολόγησε το έγκλημα και ήταν άλλος!

Πηγή: athensmagazine.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα