Του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΧΑΝΙΩΤΗ


Οι συμπολίτες μας κουράστηκαν και σε αυτές τις γιορτές να βλέπουν και να διαβάζουν στα ΜΜΕ ειδήσεις και σχόλια για τις εισβολές και τις λεηλασίες νοικοκυριών από κάθε λογής επικίνδυνους ληστές και διαρρήκτες.

Κοινός παρονομαστής, σε όλες τις περιπτώσεις, η κραυγαλέα ανικανότητα του αρμοδίου υπουργού Νίκου Τόσκα να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα σοβαρό σχέδιο πραγματικής προστασίας του πολίτη από την δραματική έξαρση της εγκληματικότητας, που έχει κάνει την καθημερινή ζωή των απλών Ελλήνων και Ελληνίδων, μαρτύριο.

Οι προσωπικές ευθύνες του συγκεκριμένου υπουργού είναι τόσο ξεκάθαρες, ώστε ομολογούνται, χαμηλόφωνα και από ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όμως δυσκολεύονται να το παραδεχτούν δημόσια.

Ο κ. Τόσκας αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί. Και επιμένει σε μία στάση ανευθυνο-υπεύθυνη, καταφεύγοντας σε φθηνούς λαϊκισμούς και προκλητικά ψεύδη, για να θολώσει τα νερά και να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Αρνείται να παραδεχθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει και τον απαραίτητο αριθμό αστυνομικών και τις ικανότητες και την εμπειρία, για να προστατεύσει τους πολίτες από το έγκλημα, την διάχυτη ανομία και την παραβατικότητα. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Γιατί ο κ. Τόσκας είναι κολλημένος σε ιδεοληψίες και προσπαθεί, με την προκλητική απραξία του, να χαϊδέψει τους λίγους αριστεριστές, που βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπούν το 3% της κομματικής του αφετηρίας. Ο κ. Τόσκας δεν ανήκει κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχεται από την κίνηση “Πράττω” του κ. Νίκου Κοτζιά. Αισθάνεται, λοιπόν, την ανάγκη να κολακεύει ορισμένα παλαιοαριστερά ανακλαστικά παλαιών στελεχών “για να έχει τις πλάτες του φυλαγμένες”.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να διαλύσει την αποτελεσματική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. “ΔΕΛΤΑ”, που είχε λαμπρά αποτελέσματα στο παρελθόν στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας.

Και αυτό το πολιτικό “κατενάτσιο” του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη το πληρώνουν οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι με τις απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας τους.

Είναι τόσο αφόρητος και προκλητικός ο λαϊκισμός του κ. Τόσκα και τόσο μεγάλα τα ψεύδη του, ώστε βγήκε και πάλι, με διαρροές από το γραφείο του, να απαντήσει στην αγανάκτηση των πολιτών για την επιδρομή των ληστών, που υπέστησαν τις τελευταίες μέρες, με τις γνωστές υποσχέσεις του ότι “θα αφαιρέσει την προσωπική ασφάλεια από εκατοντάδες επωνύμους, για να κάνει πεζές περιπολίες και να προστατεύσει τους πολίτες”.

Μέγιστες ανακρίβειες!… Ο κ. Τόσκας έχει αφαιρέσει την αστυνομική προστασία από την συντριπτική πλειοψηφία των πρώην Υπουργών και στελεχών όλων των κομμάτων. Αν διατηρεί την προστασία αυτή, κατ΄εξαίρεσιν, σε λίγους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και μεγαλοδημοσιογράφους, το κάνει με δική του επιλογή και για λόγους προσωπικών του δημοσίων σχέσεων. Όλους τους άλλους τους έχει αφήσει αφύλακτους γνωρίζοντας ότι τους εκθέτει έτσι σε μεγάλους κινδύνους! Ας μην επαναλαμβάνει, λοιπόν, τα ψεύδη περί “φύλαξης των επωνύμων”. Ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας ασκήσει τα καθήκοντά του όπως πρέπει. Αλλιώς, ας πάει στο σπίτι του!…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα