Κι όμως υπάρχει και είναι νηστίσιμη και απολύτως vegan. Αυτή η τυρόπιτα δεν περιέχει κανένα ζωικό προϊόν και είναι πανεύκολη. Χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο, θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου τυρόπιτες. Η νοστιμιά και η ευκολία της θα σε συνεπάρει.
Υλικά
1 ώρα
8 μερίδες
400 ml νερό βρύσης
100 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 baking powder
3 πιπεριές Φλωρίνης απ’ τη κονσέρβα
Αλάτι πιπέρι (προαιρετικό)
400 γρ νηστίσιμο τυρί
Οδηγίες μαγειρέματος
1 Σε μπολ ανακατεύουμε το νερό και το λάδι μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να γίνει χυλός
2 Στο blender πολτοποιούμε τις πιπεριές τελείως και τις προσθέτουμε στο χυλό μαζί με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
3 Κόβουμε σε κυβάκια μικρά το τυρί μας και το ρίχνουμε στον υπάρχον χυλό και ανακατεύουμε ξανά.
4 Στο πυρέξ βάζουμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το χυλό, προσθέτουμε στην επιφάνεια μερικές μπουκίτσες τυρί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.
5 Ψήνουμε στον αέρα στους 180° για 45 λ περίπου, ελέγχουμε πριν το σβήσουμε φυσικά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
6 Καλή απόλαυση 😘
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα