Το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, πλούσιο σε άρωμα και απόλυτα αφράτο!
Είτε για τη νηστεία είτε για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αυτή η συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού θα σας ενθουσιάσει.
Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού – Υλικά
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθέρμανση του φούρνου
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.
Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά
Advertisement
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σύρμα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ψήσιμο
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά.
- Το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, προσθέστε λίγο επιπλέον ξύσμα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με καστανή για πιο έντονο άρωμα.
- Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, προσθέστε 1/2 κουταλάκι κανέλα.
- Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό για πιο αφράτη υφή.
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα