ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού – Αφράτο και αρωματικό

Το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς αυγά, βούτυρο ή γάλα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, πλούσιο σε άρωμα και απόλυτα αφράτο!

Είτε για τη νηστεία είτε για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αυτή η συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού θα σας ενθουσιάσει.

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού – Υλικά

  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθέρμανση του φούρνου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.

Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σύρμα.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ψήσιμο

  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε


  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά.
  • Το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  •  Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, προσθέστε λίγο επιπλέον ξύσμα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με καστανή για πιο έντονο άρωμα.
  • Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, προσθέστε 1/2 κουταλάκι κανέλα.
  • Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό για πιο αφράτη υφή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



Back to top button