ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Νομοσχεδιο- “δολοφόνος” για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Ξεσηκώνονται οι επιστημονικοί και οι επαγγελματικοί σύλλογοι μπροστά στον κίνδυνο να εξοντωθούν τα μέλη τους από την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης

Σε κανονική εξέγερση οδηγεί η κυβέρνηση τους ελεύθερους επαγγελματίες με το φορολογικό νομοσχέδιο -“δολοφόνος”,που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι,που τους εκπροσωπούν, βρίσκονται “με το όπλο παρά πόδας”και ετοιμάζονται για μεγάλες κινητοποιήσεις. Από την πλευρά της η κυβέρνηση προωθεί μέσω των συστημικών ΜΜΕ,που ελέγχει, μια νοοτροπία κοινωνικού κανιβαλισμού,δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι “για όλα φταίνε αυτοί”!
Αποκρύπτει όμως πολλά (εξωφρενικά)σημεία -παγιδες του φορομπηχτικου νομοθετήματος,τα οποία θα οδηγήσουν σε κοινωνική και οικονομική εξόντωση τους μικρομεσαίους.
Για παράδειγμα: Τα 10.920 € δεν θα είναι το καθαρό τεκμαρτό κέρδος για κάθε ελεύθερο επαγγελματία.Αλλα μόνον για αυτόν που είναι στην αρχή της καριέρας του,ο οποίος μπορεί να παίρνει και 700€ τον μήνα!
Αλλά πέρα από αυτό,”κολασμένες” νέες ρυθμίσεις περιμένουν όλους τους υπόλοιπους,από τα 25 τους χρόνια,μέχρι να βγουν στην σύνταξη:Κάθε τριετία,η πρόσληψη υπαλλήλου και ο μέσος όρος των κερδών των συναδέλφων του, θα προσθέτουν και άλλα τεκμαρτά κέρδη,μέχρι τις 50.000€ τον χρόνο!

Δηλαδή εχεις δεν έχεις πελάτες,στα 60 σου χρόνια,το κράτος θα θεωρεί ότι έχεις κέρδη το λιγότερο 50.000 € τον χρόνο και θα σε φορολογεί αναλόγως!

Είναι προφανές ότι το πνεύμα του νομοθέτη είναι να στραγγαλίσει όλους τους μικρομεσαίους και να αφήσει να νέμονται την αγορά μόνον οι πάρα πολύ μεγάλοι “παίκτες”!

Back to top button