Ο Νίκος Μανιαδάκης, άτυπος ή και επίσημος σύμβουλος αρκετών Υπουργών Υγείας στο παρελθόν, είναι το πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση Novartis, που συνελήφθη την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.
Το όνομά του είχε βγεί στη δημοσιότητα και πιθανολογείτο ότι είναι ένας από τους τρείς προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση αυτή, που έχει προκαλέσει σεισμό στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Τώρα, οι νεότερες εξελίξεις ομιλούν περί πιθανής «μετάταξης» του Μανιαδάκη στον χώρο των κατηγορουμένων, από τη στιγμή που φαίνεται να έχουν προκύψει ενδείξεις ενοχής του για παθητική δωροδοκία στο συγκεκριμένο σκάνδαλο.
Το πλήρες ρεπορτάζ για τα τελευταία γεγονότα στην υπόθεση Novartis έχει ως εξής:

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ο μάρτυρας-κλειδί στο σκάνδαλο Novartis που συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να φύγει για το εξωτερικό, κατά πληροφορίες για την Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο Νίκος Μανιαδάκης υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση, ο κ. Μανιαδάκης ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου. Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc, υπήρξε σύμβουλος του τότε υφυπουργού Μάριου Σαλμα, ο οποίος μετά το δημοσίευμα τον απέπεμψε, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει παραδεχθεί ότι ο κ. Μανιαδάκης υπήρξε άτυπος σύμβουλος του.

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τις τελευταίες 48 ώρες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς έγινε αντιληπτό ότι απέστειλε στο εξωτερικό οικοσκευές .

Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψαν και σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα