COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντάουνινγκ Στριτ: Απίστευτο σκηνικό με τον Σούνακ να έχει κλειδωθεί έξω από το κτίριο κατά την επίσημη επίσκεψη του Μαρκ Ρούτε

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Μαρκ Ρούτε στην Βρετανία. Η συνάντηση του, όμως, με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ είχε και τα απρόοπτα της. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον Ολλανδό ομόλογο του να μην μπορούν να μπουν στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το βίντεο δείχνει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας να πλησιάζει τον πρωθυπουργό που στέκεται έξω από την μπροστινή πόρτα της Downing Street 10, φορτωμένος με ένα εορταστικό στεφάνι.

Πάει να ανοίξει την πόρτα αλλά… δεν άνοιγε

 

 

 

 

Οι δύο ηγέτες σφίγγουν τα χέρια και ποζάρουν στις κάμερες. Στη συνέχεια, ο κ. Σουνάκ γυρίζει και προσπαθεί να περάσει από την μπροστινή πόρτα, ενώ συνεχίζει να συνομιλεί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

Μετά από μια παύση λίγο πάνω από δέκα δευτερόλεπτα, κατά την οποία η πόρτα δεν ανοίγει, ο κ. Sunak κοιτάζει στη συνέχεια γύρω από την μπροστινή πόρτα και φαίνεται μπερδεμένος. Ο Ρούτε φαίνεται επίσης να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Τελικά, η πόρτα άνοιξε από μέσα και οι δύο εθνικοί ηγέτες εισέρχονται στην κατοικία του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας χαιρετά τον Τύπο καθώς περνάει το κατώφλι.

Σημειώνεται δε ότι για λόγους ασφαλείας, η μπροστινή πόρτα του Νο10 μπορεί να ανοίξει μόνο από μέσα και δεν έχει κλειδαρότρυπα στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, το προσωπικό ασφαλείας είναι τοποθετημένο πίσω από την μπροστινή πόρτα 24 ώρες το 24ωρο για να διασφαλίζει ότι δεν μπορούν να εισέλθουν άτομα χωρίς την κατάλληλη άδεια.

 

Το δελτίο τύπου για την επίσκεψη Ρούτε στην Βρετανία
«Απόψε ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην Downing Street τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε. Οι ηγέτες συζήτησαν μια σειρά γεωπολιτικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Εξέφρασαν τη λύπη τους που σταμάτησε η εκεχειρία και η απελευθέρωση των ομήρων και συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να μπορέσει να φτάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, μεταξύ άλλων με τη ανακάλυψη νέων οδών. Συμφώνησαν επίσης για την κρίσιμη σημασία της αποτροπής της περιφερειακής κλιμάκωσης και για μια ενιαία προσπάθεια αποτροπής των προσπαθειών να απειληθεί η θαλάσσια ασφάλεια.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και επανέλαβε ότι η υποστήριξη προς τους Ουκρανούς συμμάχους μας πρέπει να παραμείνει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και πέραν αυτού. Οι ηγέτες παρατήρησαν την παρόμοια οπτική τους για την κατάσταση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας για την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες συμφώνησαν για τη ζωτική σημασία της αντιμετώπισης της μάστιγας της παράνομης μετανάστευσης. Ο Ρίσι Σούνακ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Rutte σχετικά με τα πρόσφατα βήματα που έχει λάβει το Ηνωμένο Βασίλειο για το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής μας για τη Ρουάντα και του νόμου για την παράνομη μετανάστευση. Συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού μέσω της Ομάδας του Καλαί και σε διμερές επίπεδο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σημειώνοντας την εκτεταμένη βρετανική και ολλανδική συμβολή στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, οι ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της διατήρησης του ΝΑΤΟ ισχυρού και ενωμένου, καθώς προσβλέπουμε στη Σύνοδο Κορυφής του 2024 στην Ουάσινγκτον.»

Back to top button