COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η καραμπίνα με την οποία αιματοκύλησε την οικογένεια Καρνέση ο Αιγύπτιος

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 76χρονος Αιγύπτιος για να σκοτώσει την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής εταιρίας, Αντώνη Βλασσάκη και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο δράστης εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της εφοπλιστικής οικογένειας στο Τραγονήσι και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη.

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 76χρονος για το μακελειό στη Γλυφάδα
“Θα τους σκοτώσω…”
“Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω”, φέρεται να είπε ο 76χρονος όταν έφτασε στα γραφεία της ναυτιλιακής. Μπήκε με το αυτοκίνητο του στο υπόγειο πάρκινγκ, έχοντας μαζί του ένα σάκο μέσα στο οποίο είχε μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο. “Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο”, ανέφερε στους αστυνομικούς ο φύλακας της εταιρείας, περιγράφοντας την συνάντηση του με το δράστη, πριν το μακελειό.

“Φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς”, φέρεται να είπε σε άλλο μέρος της κατάθεσής του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 76χρονος κινήθηκε προς το γραφείο της ιδιοκτήτριας. Αφού τσακώθηκαν για ακόμα μια φορά, η 77χρονη τον πέταξε έξω, φωνάζοντας του να πάρει τα πράγματά του από το σπίτι και να φύγει. Αμέσως ο δράστης κατεβαίνει στο πάρκινγκ, παίρνει το σάκο με τα όπλα, επιστρέφει στο γραφείο και με μια κλωτσιά ανοίγει την πόρτα και πυροβολεί την ιδιοκτήτρια στο χέρι. Εκείνη, βρίσκει καταφύγιο στο γραφείο του άνδρα της αδερφής της, όπου εκτυλίσσεται η τραγωδία.

Ο 76χρονος πυροβολεί πρώτα με την καραμπίνα τον διευθύνοντα σύμβουλο και όταν παρεμβαίνει ο πρώην καπετάνιος και τον αφοπλίζει, τραβάει το περίστροφο και τον τραυματίζει θανάσιμα στο σώμα. Στη συνέχεια πυροβολεί ξανά με την καραμπίνα την ιδιοκτήτρια της εταιρείας στο κεφάλι. Αμέσως μετά, μαινόμενος κινείται προς τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου αναζητά την αδερφή της ιδιοκτήτριας, η οποία όμως απουσιάζει. Όταν εισβάλλουν οι αστυνομικοί, κινείται προς το υπόγειο, όπου αυτοκτονεί με την καραμπίνα.

“Άρη τι κάνεις εκεί…”
“Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει ‘Άρη τι κάνεις εκεί;’ Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον ‘Άρη’ με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα”, φέρεται να περιγράφει υπάλληλος της εταιρείας στους αστυνομικούς. Μαζί με μια συνάδελφο της, κάλεσαν τις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Λίγο μετά τις 10:30, περίπου 20 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, έφτασαν στο σημείο και από το μπαλκόνι γειτονικής πολυκατοικίας, είδαν σε ένα παράθυρο τις δύο γυναίκες. “Κάποια στιγμή από το παράθυρο είδαμε αστυνομικούς στο απέναντι κτίριο και τους κάναμε νοήματα ότι κινδυνεύουμε. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο”, αναφέρει στη κατάθεση της η εργαζόμενη, που διακομίσθηκε στο Ασκληπίειο Βούλας.

Πώς φτάσαμε στο μακελειό της Γλυφάδας: Η ενδοοικογενειακή κόντρα, η απόλυση και η οργή του 76χρονου δράστη
Οι αρχές απομάκρυναν τους εργαζόμενους, όταν όμως ο διαπραγματευτής, δεν έπαιρνε απάντηση στις προσπάθειες του να μιλήσει με τον δράστη, αποφασίστηκε να μπουν μέσα στο κτίριο τα στελέχη της ΕΚΑΜ. Στον πρώτο όροφο εντόπισαν τα τρία θύματα, ενώ στο υπόγειο ήταν νεκρός ο δράστης, που είχε δίπλα του την καραμπίνα. “Ακούσαμε πυροβολισμούς δεν ξέραμε τι είναι. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος. Πήγε να του μιλήσει να τον ηρεμήσει και τον πυροβόλησε και αυτόν”, περιγράφει εργαζόμενη στην εταιρεία.

Back to top button