COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ντοκουμέντο – ‘βόμβα’: Ο Νίξον απείλησε να δώσει στοιχεία για τη συμμετοχή της CIA στη δολοφονία του Κένεντι!

Μια εκπληκτική κασέτα της εποχής του Γουότεργκεϊτ δείχνει τον Ρίτσαρντ Νίξον να προειδοποιεί τον Διευθυντή της CIA Ρίτσαρντ Χελμς ότι γνωρίζει για τη συμμετοχή της CIA στη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Ξέρω ποιος πυροβόλησε τον Τζον».

Αυτή η συγκλονιστική νέα κασέτα απεικονίζει τον Νίξον να πολιορκείται όλο και περισσότερο από το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, αλλά να μην γνωρίζει ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους διαρρήκτες του Γουότεργκεϊτ βρίσκονταν ακόμη στο μισθολόγιο της CIA τη στιγμή της διάρρηξης και ότι έτσι η CIA είχε διεισδύσει στην ομάδα διαρρήξεων. Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο ειδικός εισαγγελέας για το Γουότεργκεϊτ, Νικ Άκερμαν γνώριζε τόσο τις προηγούμενες δράσεις της CIA όσο και την εμπλοκή της στην διάρρηξη, αλλά δεν είπε και δεν έκανε τίποτα.

Ο γερουσιαστής Χάουαρντ Μπέικερ, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Γερουσίας Γουότεργκεϊτ και ο ίδιος ο σύμβουλός του Φρεντ Τόμσον, μελλοντικός γερουσιαστής των ΗΠΑ από το Τενεσί, όπως ο Μπέικερ, σκόνταψαν μελετώντας τα στοιχεία, στην άμεση εμπλοκή της CIA στην διάρρηξη του Γουότεργκεϊτ. Ο Μπέικερ και ο Τόμπσον γνώριζαν και οι δύο ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους διαρρήκτες του Γουότεργκεϊτ βρίσκονταν στο μισθολόγιο της CIA τη στιγμή της διάρρηξης και ότι μέσω του Διευθυντή Ασφαλείας του CREEP, Τζέιμς ΜακΚόρντ, είχαν διεισδύσει στην ομάδα διαρρήξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γερουσίας Γουότεργκεϊτ, Σαμ Έρβιν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να επιτρέψει στον Μπέικερ και στους Ρεπουμπλικάνους της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του Έντουαρντ Τζ. Γκάρνεϊ από τη Φλόριντα, το δικαίωμα να δημοσιεύσουν μια Έκθεση μειοψηφίας που σημείωνε αυτές τις εκπληκτικές πληροφορίες σχετικά με τη CIA.

Ο Νίξον είχε βαθιά δυσπιστία για τη CIA επειδή γνώριζε ότι ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ είχε διατάξει την υπηρεσία να δώσει άκρως απόρρητες ενημερώσεις τόσο στον Νίξον όσο και στον Κένεντι αφού και οι δύο ήταν εκλεγμένοι υποψήφιοι των κομμάτων τους για την Προεδρία των ΗΠΑ. Ο Νίξον ενοχλήθηκε που ο Κένεντι χρησιμοποίησε τις πληροφορίες στις συζητήσεις τους, επιτιθέμενος στον Νίξον με τη δικαιολογία ότι ήταν «μαλακός» με την κομμουνιστική Κούβα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Νίξον είχε προεδρεύσει μιας ομάδας εργασίας ως Αντιπρόεδρος που επέβλεπε τις προετοιμασίες για την εισβολή στον «Κόλπο των Χοίρων». Ο Νίξον, φυσικά, δεν μπορούσε να αποκαλύψει αυτή την επερχόμενη προσπάθεια που είχε σκοπό να ανατρέψει τον Κάστρο.

Ο επικεφαλής εσωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου Τζον Έρλιχμαν έγραψε ότι όταν υπηρετούσε ως Νομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Νίξον τον διέταξε να ζητήσει από τη CIA να παραδώσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ο Νίξον ήταν έξαλλος όταν ο Ρίτσαρντ Χελμς, ο διευθυντής της CIA, αρνήθηκε την προεδρική εντολή του να τους παραδώσει.

Αυτή η εκπληκτική κασέτα της εποχής Γουότεργκεϊτ που αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα, απαθανατίζει έναν όλο και πιο πολιορκημένο Νίξον που επιδιώκει απεγνωσμένα να κινητοποιήσει τη CIA για την υπεράσπισή του απειλώντας να αποκαλύψει τα μεγαλύτερα μυστικά τους. Ο Νίξον γνώριζε επίσης ότι ο Τζέραλντ Φορντ, ως μέλος της Επιτροπής Γουόρεν, είχε τροποποιήσει το επίσημο διάγραμμα αυτοψίας του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, με ρητή εντολή του J. Edgar Hoover, του διευθυντή του FBI. μετακινώντας το σημάδι από μια σφαίρα στο πάνω μέρος της πλάτης του στον λαιμό του, προκειμένου να προσαρμοστεί η θεωρία της μίας σφαίρας και να αποκρύψει το γεγονός ότι ο Κένεντι είχε χτυπηθεί με περισσότερες από τις αναφερόμενες τρεις βολές.

Ο Νίξον είχε πλήρη επίγνωση της προδοτικής πράξης του Φορντ στην απόκρυψη της αλήθειας σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι και τη συμμετοχή της CIA σε αυτήν. Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Λευκού Οίκου, στρατηγός Αλεξάντερ Χέιγκ, είπε σε συνέντευξή του στον ερευνητή Roger Stone ότι «ο Νίξον κρατούσε τον Φορντ από τα μπαλάκια». Ο στρατηγός πέντε αστέρων είπε: «Ο Νίξον με έβαλε να πω στον Φορντ ότι αυτός (ο Νίξον) έπεφτε, θα έπαιρνε τους πάντες μαζί του».

Back to top button