COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ζητά συγγνώμη για την ατυχή δήλωση Τσακλόγλου

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε συγγνώμη το πρωί του Σαββάτου (25/11) για την «ατυχέστατη δήλωση» – όπως τη χαρακτήρισε – του Πάνου Τσακλόγλου, σχετικά με τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Έχει υπάρξει μία μεγάλη, δίκαιη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για μία ατυχέστατη, πολύ λανθασμένη δήλωση του κ. Τσακλόγλου. Θέλω ως υπουργός Εργασίας, να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους τους δικηγόρους της χώρας και τους λέω, σε καμία περίπτωση, αυτό, εν είδει τηλεοπτικής ελαφρότητας, ελέχθη εκείνη την ώρα. Αυτή η δήλωση δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας, ούτε την κυβέρνηση, ούτε και τον κ. Τσακλόγλου. 100% έχει άδικο στον τρόπο που το εξέφρασε ο κ. Τσακλόγλου».

Σημειώνεται πως χθες, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε εκπομπή του Action 24, ο υφυπουργός Εργασίας, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», εκείνος του απάντησε: «Γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

«Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς, ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, συνεχίζοντας, τόνισε πως θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε σήμερα και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Είμαι περήφανος που με το νομοσχέδιο αυτό θα μπορώ να λήγω μία αδικία πολλών ετών, τη διαφορά στο επίδομα μητρότητας μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων. Ήταν μία προεκλογική δέσμευση, την οποία έδωσε στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την εκπληρώνουμε σήμερα και καλύτερα απ’ ότι την είχαμε υποσχεθεί. Από 24/9 θα ισχύει αναδρομικά το επίδομα μητρότητας» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους με προβλήματα αναπηρίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν θα γίνεται «καμία παρακράτηση στη σύνταξη αναπηρίας», καθώς και «σε κάποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως π.χ. τους αγρότες».

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει πάρα πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. «Το 6% εισφορά υπέρ υγείας είναι μία ρύθμιση που γενικεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία ρύθμιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει το δικό μου πεντάευρο για το εισιτήριο σε νοσοκομείο. Πρόκειται περί μίας κοροϊδίας της Αριστεράς, για να αποδειχθεί για άλλη μία φορά πώς αυτοί οι άνθρωποι που αποκαλούνται ευαίσθητοι και αριστεροί, απλώς κορόιδευαν την κοινωνία», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «από τη ρύθμιση αυτή ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα έχει όφελος 2.200 ευρώ το χρόνο», τονίζοντας ότι τα ένσημα που πληρώνει ένας εργαζόμενος συνταξιούχος θα αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης. «Όταν λήξεις και τη νέα σου δουλειά, θα αυξηθεί η σύνταξη που λαμβάνεις», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαι σε επαφή με τον κ. Χατζηδάκη και θα υπάρξει ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα», πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης». Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν κατά 15.000», ενώ για τους εποχικούς εργαζόμενους «θεσπίζουμε να μπορεί να δουλεύει έως τρεις ημέρες την εβδομάδα χωρίς να χάνεται το εποχικό επίδομα».

Back to top button