Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ O Ακάρ απειλεί ωμά την Ελ...

O Ακάρ απειλεί ωμά την Ελλάδα με παρόντες ανωτέρους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους: «Θα προστατεύσουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’!»

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ απείλησε την Ελλάδα σε ανακοίνωση μετά από συνάντηση με ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ αξιωματούχους!

- διαφ. -

Το ΝΑΤΟ δεν κάνει πλέον καν τον κόπο να κρατήσει τα προσχήματα ουδετερότητας κι ενώ τα τουρκικά πλοία καταπατούν την ελληνική κυριαρχία, στέλνει τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας, πτέραρχο Στιούαρτ Πιτς, να συναντηθεί στην Άγκυρα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ «για να συζητήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Άγκυρα, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σχετικά με αυτό το ζήτημα, καθώς και άλλα θέματα του ΝΑΤΟ και της περιοχής.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκε επίσης ο αρχηγός του γενικού προσωπικού στρατηγός Güler.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτισε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο, αλλά συνέχισε να εκτοξεύει απειλές προς τη χώρα μας.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης, όμως, όλες οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρει το Τουρκικό Υπουργείου Άμυνας.

- διαφ. -

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, τον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει –όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα