Έντονα σχόλια στα πολιτικά, αλλά και στα δημοσιογραφικά, γραφεία έχει προκαλέσει το κεντρικό πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Εστία» της Τετάρτης 07-11-2018.

Και αυτό γιατί, η εφημερίδα, που εκφράζει τις συντηρητικές αρχές ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, ασκεί σκληρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για την «Αριστερά του Κυρίου».

Στα βασικότερα σημεία του άρθρου, αναφέρει κατά λέξη η εφημερίδα: «Και ο αριστερός κ. Τσίπρας μεν, άριστα πράττει για τον εαυτό του. Για το πολιτικό μέλλον του ενδιαφέρεται… αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Η Εκκλησία;… Τι δουλειά έχουν ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία να καταστούν πολιτικοί κομπάρσοι στα αριστερά ανοίγματα του κ. Τσίπρα στις συνιστώσες του; «Αριστερά του Κυρίου είναι;»»

Και η εφημερίδα καταλήγει σε άλλα σημεία του πρωτοσέλιδου θέματός της με μία παράγραφο σκληρότατης επίθεσης στον ίδιο τον Μακαριώτατο, υπογραμμίζοντας με έντονες φράσεις και χαρακτηρισμούς τα εξής: «Λυπούμεθα! Και για τον κ. Πρωθυπουργό – μα προπάντων για τον Αρχιεπίσκοπο! Εάν όνειρό του είναι να αποτελεί μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του κ. Τσίπρα, όπως κάποτε απετέλεσε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Γεωργίου Παπανδρέου στις χρυσές εποχές του Open Gov του λέμε ότι κάνει τεράστιο λάθος, λάθος που δεν έκαναν ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Δεν είναι ΜΚΟ η Εκκλησία της Ελλάδος, Μακαριώτατε! Λάθος σας τα είπανε. Λάθος τα λογαριάζετε!»

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα