Τη λήψη μέτρων από τις αρχές των Σκοπίων εις βάρος υποστηρικτών του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που φέρονται να διαμένουν στη χώρα, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υπουργό Άμυνας της χώρας , Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

«Έχουμε τα ονόματα μερικών από τους επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των θεσμικών οργάνων των δύο χωρών και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τις επόμενες μέρες τα θεσμικά όργανα των Σκοπίων θα λάβουν συγκεκριμένα μέτρα εις βάρος τους. Οι δομές της οργάνωσης FETO, που υπάρχουν στη χώρα, επιβαρύνουν τις σχέσεις των δύο χωρών και υπονομεύουν, κατά κάποιο τρόπο, τις φιλικές και αδελφικές σχέσεις που έχουμε» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εκτιμούν πως η Τουρκία εξαρτά τη στάση της όσον αφορά στην κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από την έκδοση υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν που φέρονται να ζουν στη χώρα.

Πάντως, η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα κυρώσει, το επόμενο διάστημα, το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα