Ενώ ο χρόνος των 120 ωρών της ανακωχής στην Β. Συρία τελειώνει σιγά-σιγά, ο Ερντογάν όχι μόνο δεν ακυρώνει το σχέδιο Εθνοκάθαρσης σε βάρος του Κουρδικού πληθυσμού, αλλά ετοιμάζεται να συνεχίσει την εισβολή, στοχοποιώντας τα δύο προπύργια των Κούρδων, δηλαδή τις πόλεις Μαανμπίτζ και Κομπάνι.

Στις πόλεις αυτές έχουν σπεύσει ήδη στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ, με την πλήρη υποστήριξη των Ρωσικών δυνάμεων, προκειμένου να καλύψουν το κενό της μαζικής αποχώρησης των Αμερικανών.

Ο Ερντογάν κατέχει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι κομμάτι του εδάφους της Β. Συρίας, από το οποίο έχει εκριζώσει τον Κουρδικό πληθυσμό. Αλλά θεωρεί ότι δεν έχει επιτύχει πλήρως την κατάληψη του μεγάλου τμήματος της Β. Συρίας, που θεωρεί ότι του χρειάζεται, για να εξαφανίσει από εκεί κάθε ίχνος Κουρδικής παρουσίας και στη συνέχεια να εγκαταστήσει πάνω από ένα εκατ. Άραβες πρώην τζιχαντιστές και Τουρκομάνους, που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα και μέχρι σήμερα είναι πρόσφυγες πολέμου σε στρατόπεδα μέσα στην Τουρκία.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα τα βλέμματα στρέφονται στη συνάντηση που θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος με τον Πούτιν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, από το αποτέλεσμα της οποίας πολλά θα κριθούν.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα