COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο δρόμος του James Bond –Η διαδρομή που κάθε λάτρης της οδήγησης πρέπει να κάνει

Το ελβετικό αλπικό πέρασμα έχει μακρά ιστορία που ξεκινά τον 14ο αιώνα. Η φήμη όμως του Furka Pass γιγαντώθηκε το 1964 όταν ο Σον Κόνερι οδήγησε την Aston Martin DB5 του ως James Bond.(βίντεο)

Η διαδρομή μήκους 70 χιλιομέτρων του Furka Strasse, μεταξύ των πόλεων Brig και Andermatt, ονομάζεται στο υψηλότερο τμήμα της μεταξύ των πόλεων Gletsch και Andermatt στην ελβετική αλπική περιοχή Obergoms, το πέρασμα Furka. Προσφέρει θέα στους παγετώνες, τις απόκρημνες βουνοκορφές και τις γραφικές δασώδεις περιοχές.

Δεν είναι περίεργο ότι οι σκηνές της ταινίας 007 Goldfinger γυρίστηκαν εδώ, καθώς το Furka Pass είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές των Άλπεων στην Ελβετία, αν όχι στον κόσμο.

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του περάσματος είναι ασφαλτοστρωμένο και μόνο μερικά τμήματα του παλιού λιθόστρωτου μας θυμίζουν πώς ήταν να διασχίζεις τις Άλπεις πριν από εκατό χρόνια.

 

 

GOLDFINGER | Bond follows Auric Goldfinger along the Furkha Pass in Switzerland
Σε κάθε στροφή της διαδρομής μας περιμένει μια διαφορετική θέα και οι οδηγοί καταλαβαίνουν πολύ εύκολα γιατί το πέρασμα Furka επιλέχθηκε για τη λήψη σκηνών της ταινίας James Bond Goldfinger του 1964.

Καθώς οδηγούν κατά μήκος του δρόμου του περάσματος, μπορούν να δουν το τρένο που ταξιδεύει στο Furka Pass να περνάει μέσα από την πλαγιά του βουνού, δημιουργώντας ένα γραφικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

Το Furka Pass είναι ανοιχτό από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Νοεμβρίου και κλείνει κατά τη διάρκεια του του χειμώνα. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι χιονοστιβάδες, το πέρασμα Furka ανοίγει.

Θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο κλειστό Hotel Belvedere, ακριβώς δίπλα από τον παγετώνα. Κάποτε ήταν ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη μέση των φυσικών «θαυμάτων» του ελβετικού αλπικού τοπίου. Επίσης ο Σον Κόνερι έμεινε εδώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Goldfinger, πριν κλείσει οριστικά, επειδή δεν μπόρεσε να προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες λόγω της μείωσης του παγετώνα με τη συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή.

 

 

Back to top button