COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ερντογάν πατάει γερά το πόδι του στη βόρεια Συρία: Στέλνει εποίκους για να αλλοιώσει δημογραφικά την περιοχή! – Η πετυχημένη «συνταγή» της Αντιόχειας και της κατεχόμενης Κύπρο

Χρησιμοποιώντας τη στρατηγική της εποίκησης, η Τουρκία προσπαθεί να αλλάξει τον δημογραφικό χαρακτήρα στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία, εφαρμόζοντας παρόμοιες τακτικές με εκείνες που χρησιμοποίησε στην Αντιόχεια (επαρχία Χατάι) και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Σύμφωνα με τον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μουσταφά Μουσλίμ, ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα εδάφη στη Συρία παραβιάζει τα άρθρα της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, ιδίως το άρθρο 49.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Το τουρκικό κράτος κατοχής δεν είναι ικανοποιημένο με την κατοχή συριακών εδαφών, αλλά εργάζεται για να εφαρμόσει επικίνδυνα σχέδια, καθώς ακολουθεί μια πολιτική δημογραφικής αλλαγής εκτοπίζοντας τον αυτόχθονα πληθυσμό από τις περιοχές που κατέχει σε άλλες περιοχές και την εγκατάσταση εποίκων σε αυτά, ιδιαίτερα εκείνων που υλοποιούν τα σχέδιά της Τουρκίας και γίνονται το όπλο της για να κατευθύνει τους ανθρώπους της περιοχής, παραβιάζοντας έτσι όλους τους διεθνείς νόμους και τα πρότυπα που έχουν συμφωνηθεί από τις διεθνείς δυνάμεις στο άρθρο (49) της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης».

Δηλαδή η Άγκυρα προχωράει σε εποικισμό, ο οποίος απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 49 της Συνθήκης της Γενεύης (12/08/1949).

Η εγκατάσταση εποίκων και η οικοδόμηση οικισμών με χρήματα του Κατάρ μέσω ύποπτων οργανώσεων στην κατεχόμενη Αφρίν είναι απαράδεκτη και καταπατάει τη Συνθήκη της Γενεύης.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Μουσλίμ: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στα κατεχόμενα είναι παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν από 100 χρόνια όταν το Μεγάλο Κουρδιστάν χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη, με την ευλογία των ευρωπαϊκών χωρών που σήμερα ανοίγουν τις πόρτες τους στους μετανάστες και κλείνουν τα μάτια στους εγκλήματα του κατοχικού κράτους που τους εκπροσωπεί σήμερα και τους προσφέρει χρυσές ευκαιρίες στα κατεχόμενα.

Σήμερα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υποφέρουν από έλλειψη εργατικού δυναμικού και η άφιξη νέων μεταναστών σε αυτές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να καλυφθεί αυτή η έλλειψη.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να προσκολληθούν στη γη τους και να μην σκέφτονται τη μετανάστευση, η οποία δίνει στο κατοχικό κράτος μεγάλες ευκαιρίες να καταλάβει την περιοχή και να αλλάξει δημογραφικά χαρακτηριστικά».

Back to top button