ΚΟΣΜΟΣ

Ο φιλέλληνας Μάικ Πομπέο ‘βγάζει τη γλώσσα’ στον Τραμπ και ετοιμάζεται να βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος απέναντι στον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο!

Ο πρώην Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ και αποδεδειγμένος φιλέλληνας Μάικ Πομπέο δήλωσε δημόσια ότι η ανακοίνωση του Τραμπ για τη νέα υποψηφιότητα του δεν θα επηρεάσει την δική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Η δήλωση έγινε εχθές, στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στο Λας Βέγκας.

Ερωτηθείς από το Fox News εάν η κίνηση του πρώην αφεντικού του ο οποίος την Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τη δική του απόφαση, ο Πομπέο απάντησε άμεσα “όχι” κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το Fox New Digital στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στο Λας. Βέγκας, Νεβάδα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Πομπέο συγκρούεται με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο, καθώς είχε προηγηθεί η μάχη της Πενσιλβανία όπου ο πρώην ΥΠΕΞ είχε ταχθεί ενάντια στην υποψηφιότητα του τούρκου Μεχμέτ Οζ, τον οποίο όμως επέβαλε τελικά ο Τραμπ με αποτέλεσμα να συντριβεί και να χάσει χάσουν οι ρεπουμπλικάνοι τον έλεγχο της Γερουσίας!

«Αν θέσετε τον εαυτό σας ως υποψήφιο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, καλύτερα να πιστέψετε ότι έχετε την ατσαλένια πυγμή, την πνευματική ικανότητα και το θάρρος να είστε ο αρχηγός της πιο σημαντικής χώρας στην ιστορία του πολιτισμού. Και να πιστεύεις ότι δεν έχει σημασία ποιος άλλος θα συμμετέχει στον αγώνα, αν είσαι ο μόνος ή αν είσαι 15», δήλωσε ο Πομπέο.

“Όποιος άλλος αποφασίσει να συμμετάσχει στον αγώνα δεν θα επηρεάσει την απόφασή μου… Θα υπάρξουν πολλοί που θα το σκεφτούν. Θα είναι λίγοι που θα μπουν στην αναμέτρηση, είμαι σίγουρος, αλλά οι αποφάσεις που παίρνουν οι ανταγωνιστές θα είναι ανεξάρτητες από την απόφαση που θα λάβουμε εμεις», πρόσθεσε ο Πομπέο.

Back to top button