Την απαράδεκτη «μόδα» της εποχής μας που έχει μετατρέψει τους τηλε – μάγειρες σε… «ροκ σταρ», θα πληρώσουν 1.300 εργαζόμενοι στα εστιατόρια του Τζέιμι Όλιβερ. Ο γνωστός ανά τον κόσμο από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του είδε τις πωλήσεις των επιχειρήσεων του, να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια!

Περισσότερες από 1.300 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν μετά την απόφαση να τεθούν σε καθεστώς διαχείρισης, οι επιχειρήσεις του Τζέιμι Όλιβερ οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Sky News. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μάγειρας έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, όπου σε πολλές περιπτώσεις μαγείρευε… σχεδόν γυμνός.

Ο Βασιλιάς (της κουζίνας) είναι κυριολεκτικά… γυμνός!

Η αυτοκρατορία του «Γυμνού Σεφ» (Naked chef) περιλαμβάνει 26 καταστήματα εστίασης, 23 από την αλυσίδα Jamie’s Italian, ένα εστιατόριο στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς και τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa. Δεν επηρεάζονται τα εστιατόρια – franchise.

Με μια λιτή δήλωση στα social media, ο Τζέιμι Ολιβερ ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν στις επιχειρήσεις του. «Είμαι βαθιά λυπημένος από το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωπικού που έβαλαν την καρδιά τους σε αυτή την επιχείρηση για πάνω από μια δεκαετία. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για όλους», τόνισε ο διάσημος σεφ.

Ο Όμιλος είχε προσπαθήσει να βρει αγοραστές τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια του Όλιβερ μόνο τον περασμένο χρόνο είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα. Παράλληλα, ο παρουσιαστής έκλεισε την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease. Το 2017, σταμάτησε την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Jamie, μετά από 10 χρόνια, ενώ έκλεισε επίσης τις αλυσίδες της πρόχειρης κουζίνας, όπως είναι τα καταστήματα Carluccio, Byron Burger και Gourmet Burger Kitchen.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα