Μετά τη μετακίνηση του Χακάν Φιντάν στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Ερντογάν έστειλε στο τιμόνι των πανίσχυρων τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) το “δεξι του χέρι”, τον Ιμπραήμ Καλίν, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας.
Να σημειωθεί ότι η ΜΙΤ έχει εναν γιγαντιαίο προϋπολογισμό, πολλών δισ. ευρώ, ενώ αποτελεί τον σιδερενιο βραχίονα των βρόμικων αποστολών του καθεστώτος Ερντογάν.
Ο βίος και η πολιτεἰα του Ιμπραήμ Καλίν
Ο 52χρονος Καλίν, αρχηγός της ΜΙΤ εφεξής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι καλλιτεχνικό ταλέντο. Γράφει ποιήματα, είναι συνθέτης παραδοσιακής μουσικής, μουσικός, δεξιοτέχνης στο σάζι, το έγχορδο όργανο με το μακρύ λαιμό και τρεις ατσάλινες χορδές.
Αφοσιωμένος στον Ερντογάν, ο Καλίν εργάζονταν ως πιστός εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Θεωρείται ο θεωρητικός, εμπνευστής όσων αισθάνεται και σκέπτεται ο Πρόεδρος Ερντογάν.
Του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του πρέσβη, αλλά δεν ήταν διπλωμάτης καριέρας. Από τους ιδρυτές ημιεπίσημου think tank, δίδασκε ισλαμική σκέψη και φιλοσοφία στις ΗΠΑ και την Τουρκία, συγγραφέας οκτώ βιβλίων, αναδείχθηκε σε θεωρητικό του καθεστώτος Ερντογάν, με βαθιά γνώση Ισλαμικής ιστορίας και φιλοσοφίας.
Εκτός των άλλων, είναι συγγραφέας βιβλίου, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016 και πούλησε πολλές χιλιάδες αντίτυπα, με τον τίτλο «Εγώ, ο άλλος και μακρινοί τόποι»: Εισαγωγή στην ιστορία των σχέσεων Ισλάμ – Δύσης».
Αυτό που επιχειρεί με το συγγραφικό του έργο, είναι η αναθεώρηση και απόρριψη κάθε αντίληψης που εμποδίζει την αναγέννηση του Ισλάμ. Επιχειρεί να αποκαλυφθεί η «σκοτεινή δραστηριότητα της Δύσης κατά των μουσουλμάνων».
Ο συγγραφέας συγκλονίζεται από την άδικη εξόντωση μουσουλμανικών πληθυσμών από Χριστιανούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ισπανία:
«Η συμφορά που βρήκε την Ανδαλουσία έκανε όλες τις συμφορές της ιστορίας να ξεχαστούν∙
Αλλά αυτή είναι μια συμφορά που δεν θα ξεχαστεί, μια συμφορά που θα τη θυμούνται πάντα.»
Ο 52 ετών ισλαμιστής σπούδασε ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του τοπικού Πανεπιστημίου και συνέχισε τις σπουδές του στην Μαλαισία, προφανώς επειδή είχε προσανατολιστεί σε ισλαμικές σπουδές, που δεν ήταν δημοφιλείς στην κεμαλική Τουρκία της εποχής. Ακολούθησε η διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο George Washington και διδασκαλία ισλαμικής φιλοσοφίας σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Εργάστηκε στο «Κέντρο για την κατανόηση του Ισλάμ με τον Χριστιανισμό» που χρηματοδοτούσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ.
Η προσπάθειά του για αναθεώρηση κάθε πλευράς της ιστορίας, επεκτείνεται ακόμα και στην αμφισβήτηση της καταγωγής των τουρκικών φύλων που έφθασαν στη σημερινή Μικρά Ασία από τα υψίπεδα της κεντρικής Ασίας. Ο Καλίν δεν συμφωνεί με την περιγραφή Τούρκων από Δυτικούς συγγραφείς ως πολεμικού αλλά χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου λαού.
Αναζητά αρχαία ευρωπαϊκή παρουσία και χρήσιμη αποδεικνύεται η σύνδεση με τον Τρώες, την κληρονομιά των οποίων δεν διεκδικεί κανένα έθνος. Άρα, μπορεί να είναι αρχαίοι Τούρκοι! «Ο Τρωικός πόλεμος είναι ο πόλεμος κατά τον οποίο οι Έλληνες που εκπροσωπούσαν τη Δύση, νίκησαν τους Τρώες που εκπροσωπούσαν την Ανατολή και την Ασία» αναφέρει ο συγγραφέας. Και τεκμηριώνει τον ισχυρισμό με την ρήση του Μωάμεθ του Πορθητή, που υποτίθεται, στην άλωση της Πόλης είπε: «Να που σήμερα πήραμε την εκδίκηση για την Τροία». Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τεκμήριο ότι ειπώθηκε η φράση αυτή αλλά είναι χρήσιμη, γιατί δίνει ευρωπαϊκή διάσταση στην καταγωγή των Τούρκων.
Διαμορφώνει επιπλέον την εικόνα της βαρβαρότητας των Ελλήνων που κατέστρεψαν την πόλη – κράτος αλλά και της πονηριάς χάρη στην οποία νίκησαν του ηρωικούς Τρώες. Αυτό άλλωστε είναι το στερεότυπο των Τούρκων για τους Έλληνες. Δειλοί που επιβιώνουν χάρη στην εύνοια Ευρωπαίων.
Το βιβλίο του Καλίν προβλέπει με ακρίβεια την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι η επιτομή της σκέψης πάνω στην οποία κτίζεται η αναθεωρητική πολιτική πράξη. Το πολιτικό ισλάμ πρέπει να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα