Το σχέδιο του για το μέλλον της χώρας θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη (20:0)), κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως διευκρινίζουν στενοί του συνεργάτες, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση που θα δίνει απαντήσεις στις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας. Όχι μόνο στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των θεσμικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα για να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Σε αυτό το επίπεδο μπαίνει και η διαχωριστική γραμμή που θέτει η ΝΔ έναντι της κυβέρνησης, «ο κ. Τσίπρας μιλάει για το χθες και εκεί ανήκει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το αύριο», είναι η χαρακτηριστική αναφορά στελέχους της Πειραιώς που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο του κόμματος.

Στον τομέα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τις δεσμεύσεις του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, αλλαγή των φορολογικών συντελεστών με αυτόν για εισοδήματα έως 10 χιλ. ευρώ να διαμορφώνεται στο 9% και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, με τελικό στόχο στο τουριστικό πακέτο να κατέβει στο 11%. Επίσης θα δεσμευθεί για μείωση των κύριων εισφορών από το 20% στο 15% για όλους σε βάθος τετραετίας, με μία πιο επιθετική μείωση τα πρώτα χρόνια, για να πάρει μπροστά η οικονομία.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από πηγές της ΝΔ στην παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη για το ιδιωτικό χρέος. Για τις οφειλές που μπορούν να εισπραχθούν θα εξαγγελθεί η δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις, ενώ οφειλές μέχρι 3 χιλ ευρώ θα μπορούν να σπάσουν σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι θα παγώνει και θα αποπληρώνεται όταν καταβληθεί και η τελευταία δόση του υπόλοιπου χρέους.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα έχει άλλους 5 άξονες. Τους Θεσμούς, την Ασφάλεια, την Παιδεία, τη Διεθνή παρουσία της χώρας, και την Ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσει στις θεσμικές ανάγκες που έχει ανάγκη η χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει τις προτάσεις της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Σε αυτές θα περιλαμβάνεται η εκλογή ΠτΔ από τους πολίτες αν αδυνατεί να συναινέσει η Βουλή, ώστε η αδυναμία αυτή να μην οδηγεί στην διάλυση της και η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ταυτόχρονα θα παρουσιάσει το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης με πιο λιτό κυβερνητικό σχήμα, κατάργηση και συγχωνεύσεις υπουργείων.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα