COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν ‘κατέρρευσε’ μπροστά στους δημοσιογράφους! Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τα απόρρητα έγγραφα και τη διαφθορά πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Εκτεταμένη διαφθορά Μπάιντεν πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Λίγο αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μια δεύτερη σειρά απόρρητων εγγράφων από την κυβέρνηση Ομπάμα ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Προέδρου στο Ντέλαγουερ – και αμέσως πριν ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ ανακοινώσει τον διορισμό δεύτερου ειδικού εισαγγελέα για τα απόρρητα προεδρικά έγγραφα – Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να καθησυχάσει τη χώρα λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι τα ευαίσθητα έγγραφα ήταν πίσω από «κλειδωμένες πόρτες». Το CNN όμως πριν από λίγο μετέδωσε ότι ορισμένα από τα απόρρητα έγγραφα αφορούσαν την Ουκρανία!

Το σκάνδαλο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οικήματος με την περιβόητη Κορβέτ, φέρεται ο διεφθαρμένος γιος του προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν. Ο οποίος όπως έχει αποδειχτεί, έχει λάβει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από την Ουκρανία και την Κίνα, χωρίς να έχει προσφέρει καμιά υπηρεσία σε αυτές τις χώρες.

Το έγγραφο που δείχνει ότι το οίκημα είναι στην ιδιοκτησία του Χάντερ Μπάιντεν

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γκάρλαντ ανακοίνωσε ότι είχε αναθέσει στον εισαγγελέα των ΗΠΑ Τζον Λάους Τζούνιορ να διεξαγάγει μια αρχική έρευνα για να τον συμβουλεύσει σχετικά με το εάν χρειαζόταν ειδικός συνήγορος.

«Τον επέλεξα να διεξαγάγει την αρχική έρευνα γιατί ήμουν σίγουρος ότι η εμπειρία του θα διασφάλιζε ότι θα γινόταν επαγγελματικά και γρήγορα», είπε.

«Με βάση την αρχική έρευνα του κ. Lausch, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ειδικού εισαγγελέα, ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας», κατέληξε ο γενικός εισαγγελέας.

Ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε ποιος, εκτός από τον ίδιο τον Μπάιντεν, είχε πρόσβαση στα έγγραφα που βρέθηκαν στο Ντέλαγουερ ή στις απόρρητες πληροφορίες που ανακαλύφθηκαν στο Κέντρο Διπλωματίας και Παγκόσμιας Εμπλοκής του Πεν Μπάιντεν. Κέντρο που όμως είχε λάβει χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, επίσης από την Κίνα! Ενώ με τη σειρά του ο Μπάιντεν πριν εκλεγεί, είχε λάβει αμοιβή 1 εκατομμυρίου $ από το συγκεκριμένο ίδρυμα, χωρίς ποτέ να διδάξει.

Αλλά ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή ποινική έρευνα για φορολογική απάτη και τον οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής σχεδιάζουν να ανακρίνουν για τις ξένες επιχειρηματικές του συναλλαγές, είχε πρόσβαση στο γκαράζ. Τουλάχιστον, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Μπάιντεν.

Το δίπλωμα του Χάντερ αναγράφει ως διεύθυνση του επίμαχου οίκημα που βρέθηκαν τα απόρρητα έγγραφα

Ως αντιπρόεδρος το 2016, ο Μπάιντεν και η Κορβέτ του εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα της σεζόν του «Jay Leno’s Garage» του CNBC. Επιδεικνύοντας το κλασικό αυτοκίνητο που ήταν ένα γαμήλιο δώρο από τον πατέρα του, ο Μπάιντεν είπε στον Λένο ότι οι γιοι του είχαν αποκαταστήσει το όχημα σε κατάσταση εκθεσιακού χώρου.

«Οι δύο γιοι μου, ο Μπο, που πέθανε, και ο γιος μου Χάντερ αποφάσισαν ως χριστουγεννιάτικο δώρο να μου επισκευάσουν τον κινητήρα», δικαιολογήθηκε.

Αν και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί διαφάνεια, ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς οι απόρρητες πληροφορίες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ ή στο ιδιωτικό γραφείο του προέδρου στο Penn Biden Center στην Ουάσιγκτον.

«Είναι, και πάλι, μια συνεχής διαδικασία. Θα σεβαστούμε τη διαδικασία», είπε η Karine Jean-Pierre στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Όπως είπε ο πρόεδρος, η ομάδα του το χειρίστηκε με τον σωστό τρόπο και απλά δεν πρόκειται να αναλύσουμε τη διαδικασία από εδώ».

Λόγω των λόγων του ίδιου του προέδρου, η Corvette και τα απόρρητα έγγραφα συνδέονται προς το παρόν. Την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε ξανά ότι παίρνει τις ευαίσθητες πληροφορίες «πολύ σοβαρά».

«Όπως είπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και παρεμπιπτόντως, η Corvette μου είναι σε ένα κλειδωμένο γκαράζ, επομένως δεν είναι σαν να κάθονται στον δρόμο», συνέχισε, αναφερόμενος στα έγγραφα.

«Ο κόσμος ξέρει ότι παίρνω στα σοβαρά απόρρητα έγγραφα και απόρρητο υλικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος. «Είπα επίσης ότι συνεργαζόμαστε, συνεργαστήκαμε πλήρως με την αναθεώρηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η διαμάχη θα συνεχιστεί καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κραυγάζουν και κατηγορούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης για «διπλό κριτήριο», υποδεικνύοντας πώς το σπίτι του πρώην προέδρου Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο δέχθηκε έφοδο από ένοπλους πράκτορες του FBI σε αναζήτηση απόρρητων εγγράφων. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν, σε αντίθεση με τον Τραμπ, παρέδωσε οικειοθελώς τα έγγραφα στα Εθνικά Αρχεία λίγο μετά την ανακάλυψή τους.

Το μαύρο χρήμα όμως που έχει εισπράξει τόσο ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν όσο κυρίως ο γιος του από την Ουκρανία και την Κίνα, καθώς και το περιεχόμενο των απόρρητων εγγράφων που αφορούν ειδικά την Ουκρανία, καθιστούν τις διαστάσεις του σκανδάλου πραγματικά ανεξέλεγκτες και με παγκόσμιο αντίκτυπο.

Back to top button