Η ομιλία του πρ. υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είχε ένταση και εξαιρετικά επιθετικό τόνο, στην προσπάθειά του να αμυνθεί έναντι των κατηγοριών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι υπήρξε ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Υπήρξε όμως και ένα απόσπασμα της ομιλίας του, το οποίο προκάλεσε γέλιο σε ολόκληρο το ακροατήριο, μια και εμπεριείχε το στοιχείο του σαρκασμού και αυτοσαρκασμού.

Επρόκειτο για την αναφορά του στα ιδιαίτερα «σωματικά χαρίσματα» του Ρασπούτιν και στις απόψεις που είχε ο δαιμόνιος καλόγηρος για τις μεταφυσικές συνέπειες του… αχαλίνωτου σ3ξ!

Είπε κατά λέξη ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης: «Διάβασα στον Τύπο, λίγες ημέρες μετά τη διπλή κατάθεση της κ. Ράικου, ότι έσπευσε εφημερίδα να υπερασπιστεί την πρώην εισαγγελέα για τη διπλή της κατάθεση. Και μάλιστα το δημοσίευμα έγραφε ότι ο εισαγγελέας πίεσε την κυρία Ράικου. Κι εγώ ρωτάω: Πώς τα γνωρίζει ο εκδότης;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μεταξύ άλλων, στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis και πρόσθεσε:

«Όμως η κυρία Ράικου είναι και ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν για μηχανορραφίες που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν αλλά σε άλλους. Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου Μακιαβέλι, Μέτερνιχ. Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για τα σωματικά του χαρίσματα λέγοντας ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη θέωση (γέλια στο ακροατήριο). Αυτό αρκεί να αποδείξει ότι ποτέ δεν αυτοχαρακτηρίστηκα Ρασπούτιν. Δεν μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρασπούτιν. Μακιαβέλι θα έπρεπε να με λέω…».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα