Ο Βασίλης Αρσενίου αποφάσισε να βγάλει τα ράσα, και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια και εμπορία προϊόντων κάνναβης, φτιάχνοντας την δική του επιχείρηση. Ο συγκεκριμένος είναι πτυχιούχος πληροφορικής, με εμπειρία στην εναλλακτική ιατρική και τα συμπληρώματα διατροφής, ο οποίος, υπηρέτησε για έξι χρόνια την εκκλησία.

Ο 40χρονος παράγει προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης στο θερμοκήπιό του στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Μιλά με πάθος για τα οφέλη της κάνναβης και τις προοπτικές που υπάρχουν για την καλλιέργειά της στην Ελλάδα, παρόλο που ασχολείται με αυτήν μόλις τους τελευταίους μήνες όταν και αποφάσισε να πετάξει ράσα που φορούσε εφαρμόζοντας στην πράξη το “ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”.

Από μικρό παιδί είχε όνειρό να γίνει ιερέας όπως λέει και στα 22 του χρόνια τα κατάφερε. Επί 6 χρόνια υπηρέτησε την εκκλησία μέχρι που αποφάσισε πως αυτά είναι… αλλουνού παπά Ευαγγέλια και άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Πήρε πτυχίο πληροφορικής και όταν άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την καλλιέργεια της κάνναβης ίδρυσε τη δική του επιχείρηση.

Υποστηρίζει ότι λόγω κλίματος στην Ελλάδα η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα και γι’ αυτό και ο ίδιος αποφάσισε να μην αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό αλλά να μείνει και να επενδύσει στην Ελλάδα.

Όπως λέει στο Open, η δική του εταιρεία δεν είναι η μοναδική που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα. «Πήρα την απόφαση να φύγω από την εκκλησία γιατί ήθελα περισσότερη ελευθερία. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα τα χρόνια της κρίσης» λέει μεταξύ άλλων ο πρώην ιερέας.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει τους τελευταίους μήνες έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την κάνναβη από χώρες όπως ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν μάλιστα ότι οι συνολικές επενδύσεις στην περιοχή μπορεί να εκτιναχθούν στα επόμενα δύο-τρία χρόνια.

Πηγή: Open TV


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα