ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτα πράγματα: Ο πρωθυπουργός της Τρίπολης – μαριονέτα του Ερντογάν παραχώρησε στην Τουρκία το δικαίωμα για γεωτρήσεις σε ύδατα που δεν ανήκουν καν στη Λιβύη!…

Τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου με επικεφαλής τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών επισκέφθηκε την Τρίπολη σύμφωνα με οδηγίες του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπέγραψε συμφωνία για παραχώρηση δικαιωμάτων στην Τουρκία για γεωτρήσεις στα λιβυκά ύδατα.

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Πετρελαίου στην κυβέρνηση ενότητας, Μουχάμαντ Αούν, εξέφρασε τη μεγάλη του έκπληξη για τον Ντμπέιμπα που ανέθεσε στον Υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, Μουχάμαντ Χαουίτζ, τα καθήκοντα του Υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, ενώ ο ίδιος συμμετέχει σε συνέδριο στη Νότια Αφρική.

Ο Αούν είπε σε τηλεοπτικές δηλώσεις, νομίζω ότι η ανάθεση του αλ-Χαουίτζ στα καθήκοντα του υπουργείου σχετίζεται με την υιοθέτηση συμφωνίας με την Τουρκία σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης και χορηγήθηκε το δικαίωμα σε τουρκικές εταιρείες πετρελαίου, προκειμένου να εξερευνήσουν για φυσικό αέριο.

«Παραχώρησε δικαιώματα σε ύδατα που δεν ανήκουν στη Λιβύη»

Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε σε δηλώσεις Τύπου ότι «η συμφωνία αφορά τη μίσθωση της Λιβυκής Θαλάσσιας Οικονομικής Ζώνης και την παραχώρησή της σε τουρκικές πετρελαϊκές εταιρείες για εξερεύνηση φυσικού αερίου».

Πρόσθεσε ότι «η Λιβύη, σύμφωνα με τη συμφωνία, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραχωρήσει την περιοχή, δεδομένου ότι δεν ήταν περιοχή της Λιβύης αν δεν είχε δημιουργηθεί από τον Ερντογάν με τη συμφωνία του με την κυβέρνηση Σάρατζ το 2019».

Back to top button