ΚΟΣΜΟΣ

Ο σφαγέας Ερντογάν σε ρόλο ‘ειρηνοποιού’! Επιβεβαιώθηκε η μυστική συνάντηση Ρωσίας – ΗΠΑ στην Άγκυρα για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, εν μέσω απειλών πυρηνικού ολέθρου!

Ο σφαγέας Ερντογάν παριστάνει, τώρα, τον δήθεν… ‘ειρηνοποιό’! Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που έκαναν λόγο πως Μόσχα και Κίεβο έχουν ήδη προχωρήσει παρασκηνιακά σε έναν «συμβιβασμό» για τη λήξη του πολέμου.

Τα σενάρια ενισχύονται και από τη μυστικοπάθεια που επέδειξαν Ρωσία και ΗΠΑ γύρω από τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα σήμερα το μεσημέρι στην Άγκυρα μεταξύ της αμερικανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας, οι οποίες εκπροσωπούνταν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Την είδηση για τη μυστική αυτή συνάντηση αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα «Kommersant», η οποία ανέφερε πως αντιπροσωπείες των δύο υπερδυνάμεων βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας, είδηση την οποία το Κρεμλίνο ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε. Το δημοσίευμα του ρωσικού Μέσου, πάντως, δεν διευκρινίζει το λόγο της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών.

Ενδεικτικό, ωστόσο, της κρισιμότητας της εν λόγω συνάντησης είναι και το γεγονός πως τη ρωσική πλευρά φέρεται να εκπροσωπεί ο διευθυντής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Sergei Naryshkin, ενώ την αμερικανική πλευρά ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

Σύμφωνα πάντως με διαρροές στη συνάντηση συζητήθηκαν η διεθνής ασφάλεια και ειδικά η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το τέλος στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, που πιθανόν εκεί να οδηγείται.

Back to top button