Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κάλεσε τη Ρώμη να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ – «Δεν είναι η εποχή για να χαλαρώσουμε τη δημοσιονομική πολιτική»
Μήνυμα προς την Ιταλία να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ στον προϋπολογισμό του 2019 έστειλε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημειώνοντας ότι η Ρώμη θα πρέπει να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της εάν θέλει να δημιουργήσει το περιθώριο για να χαλαρώσει τη δημοσιονομική της πολιτική κατά την επόμενη οικονομική επιβράδυνση.

Ο Τόμσεν χαρακτήρισε «λάθος» το στόχο της Ιταλίας να αυξήσει το ονομαστικό και διαρθρωτικό έλλειμμα το 2019, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.

«Συνεχίζουμε να προβλέπουμε σχετικά ισχυρή ανάπτυξη στην Ιταλία τον επόμενο χρόνο. Δεν είναι αυτή η εποχή για να χαλαρώσουμε τη δημοσιονομική πολιτική, είναι η εποχή για να έχουμε κάποια δημοσιονομική διαρθρωτική προσαρμογή», δήλωσε ο Τόμσεν στην ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ στο Μπαλί.

«Μια δημοσιονομική χαλάρωση αυτού του μεγέθους… δεν είναι σωστή. Η αντίδραση της αγοράς υπήρξε αρκετά μη ευνοϊκή και αυτό αποτυπώνει το σημείο που αφορά τον δημοσιονομικό χώρο», δήλωσε ο Τόμσεν.

Σόλτς: Η Ιταλία να προσέχει τι κάνει

Στην Ιταλία αναφέρθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι η συμβουλή που θα έδινε κάποιος στη Ρώμη είναι «να προσέχει τι κάνει».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία επαναβεβαίωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Μπαλί την «πρόθεση να συνεχιστεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους εταίρους της ευρωζώνης».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα