ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «αλωνίζει» στη Συρία την ώρα που ο Τραμπ… χτενίζεται στον χρυσό καθρέφτη του και τα δίνει όλα για τις Προεδρικές εκλογές του 2020!

Του Αλκιβιάδη Χανιώτη


 
Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις στη Συρία έχουν ως κερδισμένους τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το καθεστώς Άσαντ. Ο μεγάλος χαμένος είναι οι ΗΠΑ, αλλά και οι Κούρδοι της Β. Συρίας, οι οποίοι προδόθηκαν με τραγικό τρόπο από τους Αμερικανούς συμμάχους τους και αφέθηκαν στο έλεος των Τούρκων εισβολέων, που δεν έκρυψαν ποτέ ότι ως στόχο την Εθνοκάθαρση των Κουρδικών πληθυσμών.

Η αλήθεια είναι ότι οι Κούρδοι και από τα πρόσφατα γεγονότα επιβεβαίωσαν την ιστορική μοναξιά τους! Δηλαδή διαπίστωσαν ότι κανένα από τα κράτη της ευρύτερης περιοχής δεν τους θέλει, ως αυτόνομες οντότητες μέσα στα δικά του σύνορα, φοβούμενο ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει το σπέρμα για την δημιουργία στο μέλλον ενός ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν.

Το αξιοπερίεργο, λοιπόν, είναι ότι γειτονικά κράτη της Μ. Ανατολής, που έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, έφτασαν να ομονοούν μόνον ως προς την κοινή αντιπάθειά τους προς τα Κουρδικά αυτονομιστικά κινήματα, που αναπτύσσονται στις περιοχές τους.

Κουρδικοί πληθυσμοί υπάρχουν στην σημερινή Τουρκία, στη Συρία, στο Ιράκ και στο Ιράν, ενώ Κούρδοι-πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία έχουν διασπαρεί και σε άλλα κράτη της περιοχής.
Γιαυτό και οι αντιδράσεις στη Μ. Ανατολή, απέναντι στη βάρβαρη εισβολή του Ερντογάν στη Β. Συρία, υπήρξαν από ελάχιστες έως και μηδαμινές!

Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι η Κουρδική ηγεσία κατάλαβε το ολοκαύτωμα που έρχεται και εκμεταλλέυτηκε την τελευταία στιγμή την διαμεσολάβηση των Ρώσων, εγκαταλείποντας το καθεστώς αυτονομίας, που ενοχλούσε έντονα την Δαμασκό, για να συμμαχήσει με την Συριακή κυβέρνηση, που έχει πίσω της τον Ρωσικό παράγοντα.

Απ’ ό,τι φαίνεται για να σωθούν οι Κουρδικοί πληθυσμοί της Β. Συρίας από την ολοκληρωτική καταστροφή , από την γενοκτονία και από τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button