Δεν έχουν τέλος από το πρωί οι προκλήσεις των Τιράνων. Παίρνοντας διδάγματα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, οι Αλβανοί έπιασαν αιχμάλωτο Έλληνα αστυνομικό στα σύνορα, τον αφόπλισαν και τον πήγαν για ανάκριση.

Πιο αναλυτικά, οι Αλβανοί αιχμαλώτισαν αστυνομικό φρουρό βουλευτή της ΝΔ όπου αφού του αφαίρεσαν τον ατομικό του οπλισμό, τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα.

Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα κρατείται μέχρι και αυτή την ώρα ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη.

Ο αστυνομικός μαζί με τον βουλευτή πέρασαν κανονικά τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέσω του μεθοριακού σταθμού της Σαγιάδας και την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.

Ο Ελληνας αστυνομικός παραμένει για ανάκριση στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.

Στο μεταξύ, σε βαρύ κλίμα έγινε στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Μνημόσυνο τελέστηκε και στη συνοριακή πύλη της Κακαβιάς.

Η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε σε Ελληνες να περάσουν τα σύνορα, το Σάββατο, προκειμένου να πάνε στους Βουλιαράτες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθεί ένταση και οι συγκεντρωμένοι να εμποδίσουν οχήματα να περάσουν από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ παρενέβησαν τα ΜΑΤ εις βάρος των Ελλήνων.

Λίγο αργότερα, όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν στους Βουλιαράτες, έκαναν το δικό τους μνημόσυνο για τον 35χρονο ήρωα Κ.Κατσίφα, με ιερέα που μετέβη για αυτόν τον σκοπό από το Δελβινάκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα