ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αμερικανοί καθίζουν στο ‘σκαμνί’ μπράβους του Ερντογάν, που επιτέθηκαν και έδειραν διαδηλωτές και άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ! Με απειλές απαντάει η Άγκυρα! (Βίντεο)

Επιτέθηκαν ακόμη και σε άντρες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, αφού το καθεστώς Ερντογάν νομίζει ότι δεν το ακουμπάει κανείς…
Το 2017 άνδρες της ασφάλειας του Ταγίπ Ερντογάν που συνόδευαν τον Τούρκο πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, έξω από την πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον Κούρδων διαδηλωτών.

Μάλιστα έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και τους επιτέθηκαν με μανία, ενώ δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών! Ο δε Ερντογάν τότε ατάραχος παρακολουθούσε την επίθεση.

Κούρδοι Αμερικανοί πολίτες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του τουρκικού κράτους, με την Τουρκία να υποστηρίζει ότι χαίρει ασυλίας και συνεπώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να τεθεί στη κρίση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον!

Το Περιφερειακό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας και πλέον το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας. Οπότε τα αμερικανικά δικαστήρια είναι αρμόδια να εκδικάσουν την υπόθεση και η Τουρκία δεν καλύπτεται από την ασυλία που προβλέπει ο νόμος Foreign Sovereign Immunities Act.

Η δε Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη απόρριψη εκ μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου θα «επιβαρύνει τις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ».

Back to top button