COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ‘ατρόμητοι’ και ‘σκληροτράχηλοι’ Τούρκοι στέλνουν ‘μπροστάρηδες’ στο Αφγανιστάν Αλβανούς κομάντο!


Η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη διατήρηση ενός από τα πιο στρατηγικά σημεία, του Αεροδρομίου της Καμπούλ.

Αμέσως εμφανίστηκε Τουρκία για να προσφερθεί να αναλάβει την φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ με δικά της στρατεύματα. Έχοντας φυσικά όπως έχουμε αποκαλύψει το newsbreak.gr ως σκοπό την διασφάλιση της αδιάλειπτης προμήθειας της παπαρούνας για να συνεχίσουν το εμπόριο φρίκης της ηρωίνης. Ως γνωστόν, η Τουρκία είναι το κράτος – βαρόνος ναρκωτικών που χρηματοδοτεί την εξωτερική του πολιτική μέσω της διακίνησης ηρωίνης.
Μετά τις προειδοποιήσεις των Ταλιμπάν όμως οι οποίοι απειλούν τους Τούρκους ότι θα γυρίσουν πίσω με φέρετρα, ο Ερντογάν κατά την προσφιλή του τακτική, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει Αλβανούς στρατιώτες για να αναλάβουν το δύσκολο έργο!

Είναι η τακτική που ακολουθεί η Τουρκία εδώ και χρόνια, χρησιμοποιώντας ισλαμιστές μισθοφόρους σε όλα τα μέτωπα τα οποία εμπλέκεται. Στην Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, το βόρειο Ιράκ. Το ίδιο πράγμα λοιπόν θα κάνει τώρα στην Καμπούλ, έχοντας όμως ως δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση για Αμερική να δεχτεί «μεταμφιεσμένους ισλαμιστές» ως τούρκους στρατιώτες, τότε βάζει μπροστά τους αλβανούς! Και μάλιστα τον αλβανικό στρατό!

Το γεγονός αυτό εκτός από την δειλία του τουρκικού στρατού την οποία επίσης έχουμε αναλύσει και αυτός είναι ο λόγος της ευρείας χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μισθοφόρων στα πολεμικά μέτωπα για λογαριασμό της Τουρκίας, δείχνει και τις εξαιρετικά στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Τουρκία με την Αλβανία.

Μιλάμε πλέον για μία απροκάλυπτη, ξεκάθαρη στενή στρατιωτική συνεργασία η οποία συνιστά απειλή κυρίως για την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια.

Τι αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα
Θα υπάρξουν μεν 650 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, που θα φρουρούν την Πρεσβεία των ΗΠΑ και οι υπόλοιποι το αεροδρόμιο, αλλά ο αριθμός είναι ανεπαρκής.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, όπου η τελευταία καλείται να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών για τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Η γνωστή Washingoton Post δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο σχετικά με την ασφάλεια των διπλωματών και τις διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον-Άγκυρας, αποκαλύπτοντας μια λεπτομέρεια.

Η Τουρκία ζήτησε από τον αλβανικό στρατό να συμμετάσχει στις στρατιωτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν αυτό το καθήκον, γεγονός που σύμφωνα με την WP, όπως ειπώθηκε από έναν Αμερικανό αξιωματούχο που πρόσθεσε το Πακιστάν, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε επισήμως τη συμμετοχή άλλων δύο χωρών την Πολωνία και Ουγγαρία.

Τα λόγια του Αμερικανού αξιωματούχου, που αναφέρονται από την Washington Post, ενισχύονται από μια άλλη λεπτομέρεια.

Στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Πελέσι, όπου, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μίλησε επίσης για το Αφγανιστάν, αυτό επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, αλλά χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το μέρος των συζητήσεων για το Αφγανιστάν.

Back to top button