ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Εύζωνές μας στην Αυστραλία για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει παραχωρήσει ποσό 100.000 δολαρίων για την ανέγερση μνημείου με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ» αλλά και για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Αδελαΐδα θα βρεθούν Εύζωνες από το άγημα της Προεδρικής Φρουράς, που θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ και θα τιμήσουν και τους Αυστραλούς που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Οι Εύζωνές μας είναι προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (Foundation for Hellenic Studies) και θα παραμείνουν στην πολιτεία για σειρά εκδηλώσεων όλη την εβδομάδα.

Την παρουσία των Ευζώνων επιβεβαίωσε και ο ομογενής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Νότιας Αυστραλίας, Αναστάσιος Κουτσαντώνης, ενώ θα τους συνοδεύει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι Εύζωνες θα παραστούν και στα αποκαλυπτήρια μνημείου που θα κοσμεί το προαύλιο της Ελληνορθόδοξης ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Θέμπαρτον, ενώ η πολιτειακή κυβέρνηση έχει παραχωρήσει ποσό 100.000 δολαρίων για την ανέγερση μνημείου με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ» αλλά και για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Back to top button