ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Ουκρανοί μετά τα USV παρουσίασαν και υποβρύχια drones – Στόχος ο Ρωσικός Στόλος στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα πρωτότυπο ενός μεγάλου ουκρανικού υποβρύχιου drone να κινείται με δικό του σύστημα προώθησης κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Οι περισσότερες πτυχές του σχεδιασμού του παραμένουν άγνωστες, ωστόσο το όχημα αποκαλείται Marichka και φιλοδοξεί να αποτελέσει το επόμενο επίπεδο απειλής μετά τα USV.

Φαίνεται πως οι σημαντικότερες πληροφορίες για το Marichka είναι απόρρητες, μιας και το πρόγραμμα είναι σχετικά νέο. Είναι επίσης άγνωστο πόσο γρήγορα προχωρά η ανάπτυξη του UUV, αφού βασίζεται σε εξωτερικές δωρεές.

Δεν γνωρίζουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο κινείται το Marichka, ένα σκάφος μήκους 6 μέτρων και διαμέτρου ενός μέτρου.

Κατά τα άλλα το UUV διαθέτει έναν σωληνοειδή σχήμα με τέσσερα πτερύγια στο πίσω μέρος του. Υπάρχει και ένα ζεύγος κάθετων σταθεροποιητών μπροστά. Εικόνες παραγμένες από υπολογιστές εμφανίζουν μία προπέλα έξι λεπίδων στο Marichka, όπως και δύο επιπρόσθετες σταθεροποιητές προς την πρύμνη του.

Στο παρελθόν η AMMO Ukraine είχε αποκαλύψει πως το Marichka επιδεικνύει μέγιστο βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 621 μιλίων.

Τέλος, κάθε μονάδα αναμένεται να κοστίσει περίπου 430 χιλιάδες δολάρια στο Κίεβο, βέβαια το νούμερο αυτό είναι αρκετά πιθανό να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε το βίντεο

Back to top button