ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η αδιαφορία της Ελλάδας για τα ακριτικά μας νησιά: «Δεν μας προβληματίζει τι κάνει η Τουρκία, μας προβληματίζει το τι κάνει η Ελληνική Πολιτεία για να συγκρατήσει τον πληθυσμό σε αυτά τα νησιά που τα διεκδικούν οι Τούρκοι! Μας φορολογούν σαν να κατοικούμε στο Κολωνάκι», λέει με αγωνία η Δήμαρχος Τήλου! Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!

Ο Ερντογάν όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην χώρα του θα εντείνει τις προκλήσεις.

Οι νέες προκλήσεις
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη η Άγκυρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη με φόντο την υπόθεση των S-300 στην Κρήτη.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα, δε, με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επεσήμανε πως «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας».

Οι δηλώσεις έρχονται ενώ η Άγκυρα αναμένεται να παρουσιάσει στο ΝΑΤΟ ντοκουμέντα με το υποτιθέμενο «κλείδωμα» των ελληνικών S-300 στα τουρκικά αεροσκάφη.

Ο Ακάρ πέταξε ντυμένος… πιλότος πάνω από το Αιγαίο
Νέο σόου έστησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φορώντας φόρμα πτήσης πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter γράφοντας:

«Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε»».

Πώς βιώνουν οι κάτοικοι της Τήλου τις τουρκικές προκλήσεις
Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, μίλησε στο MEGA για την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, και για τις αντιδράσεις των κατοίκων για τις τούρκικες προκλησεις.

«Σε καθημερινό επίπεδο δε μας επηρεάζουν, οι πολίτες της Τουρκίας, μας επισκέπτονται καθημερινά. Όσον αφορά στις προκλήσεις, πρόκειται για κομματικά παιχνίδια. Το θέμα το έχουμε συνηθίσει είναι χρόνια αυτή η ιστορία, έχουμε ζήσει και έντονα τα Ίμια«, ανέφερε η κ. Καμμά.

«Εμας δεν μας προβληματίζει τι κάνει η Τουρκία, μας προβληματίζει το τι κάνει η Ελληνική Πολιτεία για να συγκρατήσει τον πληθυσμό σε αυτά τα νησιά που τα διεκδικούν οι Τούρκοι. Τον χειμώνα δεν ξεπερνάμε τους 600 κατοίκους. Δεν στέκομαι στα κίνητρα, μας φορολογούν σαν να κατοικούμε στο Κολωνάκι, και όλες τις παροχές. Θέλουμε να μας δώσουν επιχειρηματικά κίνητρα και επιχειρηματικά εργαλεία», πρόσθεσε.

Back to top button