COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Τουρκικές απειλές προ των πυλών! Μετά τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ και την παράνομη συμφωνία με την Λιβύη, η Τουρκία έτοιμη να διεκδικήσει το μισό Αιγαίο με μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ

Του Πάνου Παναγιωτόπουλου


Πυκνώνουν τα σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, ενώ πολλαπλασιάζονται στον ορίζοντα σοβαρές ενδείξεις για μεγάλη καταιγίδα που έρχεται! Το europost.gr απορρίπτει την κινδυνολογία και είναι εντελώς αντίθετο με το εμπόριο του φόβου, που επιχειρούν ορισμένα ΜΜΕ στην Ελλάδα, παίζοντας με τις ευαισθησίες και τα αντανακλαστικά του Ελληνικού λαού.

Ωστόσο, όταν βλέπουμε τους πραγματικούς κινδύνους μπροστά μας, θεωρούμε δημοσιογραφικό αλλά και πατριωτικό μας καθήκον να προειδοποιούμε εγκαίρως την κοινή γνώμη για τις προοπτικές του παρόντος και του μέλλοντος.

Έχουμε, λοιπόν, υπογραμμίσει από καιρό ότι η Τουρκία, μόλις ολοκληρώσει την πρώτη φάση υλοποίησης των σχεδίων της στην Μ. Ανατολή («ζώνη ασφαλείας» στη Β. Συρία, εκδίωξη των Κουρδικών πληθυσμών κλπ), θα στραφεί αμέσως προς δυσμάς και θα αρχίσει, βήμα προς βήμα, να υλοποιεί το σχέδιο που έχει ήδη ανακοινώσει για την δημιουργία της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας!» Πρόκειται για την εφαρμογή, με τον πλέον κυνικό τρόπο, των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρώτα στο Αιγαίο και μετά στην Θράκη.

Η αρχή έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, με τις συνεχιζόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις, τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα, καθώς και με προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, σε χαμηλό ύψος, πάνω από τα Ελληνικά νησιά.

Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι η Τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται και μπαίνει σε μια άλλη, πιό αποφασιστική, φάση: Η Τουρκία, με ρηματική διακοίνωση, ανακοίνωσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες, που εγκλωβίζουν στα Τουρκικά Χωρικά Ύδατα περιοχές που ανήκουν στην κυριαρχία της Ελλάδος!

Το europost.gr γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει μετά η μονομερής, επίσημη, ανακήρυξη από την Τουρκία της δικής της ΑΟΖ, με κραυγαλέα καταπάτηση Εθνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Απέναντι σε αυτή την πελώρια πρόκληση και κυρίως μπροστά σε αυτό που έρχεται αμέσως μετά, η Ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος δεν μπορούν να μείνουν απαθείς και να περιοριστούν στις συνήθεις διπλωματικές αντιδράσεις της καθημερινής ρουτίνας του ΥΠ.ΕΞ.

Αυτό που έρχεται είναι ξεκάθαρο: Η Τουρκία θα επιχειρήσει τους επόμενους μήνες, ακόμη και με θερμό επεισόδιο, να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδος στο Αιγαίο, για να μας οδηγήσει στη συνέχεια, με το πιστόλι στον κρόταφο, σε μια λεόντεια συμφωνία που θα μας υποχρεώσει, εκβιαστικά, να υπογράψουμε υπέρ της!

Έχει ο Ελληνικός πολιτικός κόσμος προετοιμάσει την στρατηγική του για να αντιμετωπίσει αυτόν τον άμεσο κίνδυνο?… Πολύ αμφιβάλουμε!

Η προκλητική συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Το ενδιαφέρον με την Τουρκία είναι ότι δεν κρύβει τις προθέσεις της. Ο Ερντογάν είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και τόσο κυνικός από χαρακτήρος, ώστε βγαίνει και προειδοποιεί για την στρατηγική βίας που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Είναι απολύτως ενδεικτικό το γεγονός ότι στις αρχές του Φθινοπώρου, κατά τη διάρκεια της επίσημης ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, έδειξε από το βήμα τον χάρτη των περιοχών της Β. Συρίας στις οποίες προετοιμαζόταν να εισβάλλει και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να το πράξει λίγες εβδομάδες μετά! Όπως το είπε έτσι το έκανε!

Ιδού, λοιπόν, η εφαρμογή της άλλης στρατηγικής του προς δυσμάς, με στόχους την Ελλάδα και την Κύπρο: Καλεί στην Τουρκία τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της (μισής) Λιβύης Σάρατζ, ο οποίος παραμένει στην Τρίπολη περικυκλωμένος από τα στρατεύματα του στρατηγού Χαφτάρ και επιβιώνει μόνον χάρη στη βοήθεια της Τουρκίας και υπογράφει μαζί του συμφωνία καθορισμού των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ) μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, με βάση την οποία… «εξαφανίζεται» από τον χάρτη η μεγαλόνησος Κρήτη , για την οποία ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι (όπως όλα τα νησιά) δεν έχει ΑΟΖ!!! Από τη στιγμή, λοιπόν, που η Κρήτη δεν έχει ΑΟΖ, οι θαλάσσιες ζώνες Λιβύης και Τουρκίας ενώνονται, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου!

Συμπερασματικά: Για ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Ερντογάν, ότι κρύβει τις προθέσεις του! Αφού η Κρήτη δεν έχει ΑΟΖ , θα έχουν τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου?… Το «ξήλωμα της κουβέρτας» ξεκίνησε από την πλευρά της Τουρκίας! Από τα λόγια ο Ερντογάν περνάει στην πράξη!

Και πρέπει να αναμένουμε τα χειρότερα τους αμέσως επόμενους μήνες! Με μια Ευρώπη να κοιτάει την Τουρκία με ορθάνοιχτο στόμα άπραγη και αμήχανη και μια Αμερική παγιδευμένη στα ύποπτα πολιτικά φλερτ του Προέδρου Τραμπ με τον Ερντογάν.

Αν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος δεν αντιληφθεί τώρα αυτό που έρχεται και δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, οι εξελίξεις θα περάσουν από πάνω μας σαν οδοστρωτήρας και θα μας συνθλίψουν!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button