Το λεγόμενο Υπουργικό Συμβούλιο του ψευδοκράτους αποφάσισε την Τρίτη να ανοίξουν τα Βαρώσια, ένα τουριστικό θέρετρο στην Αμμόχωστο, για αποίκηση, εν μέσω της έντασης για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα αξιολογήσει τις συνθήκες για ενέργειες στα Βαρώσια, που νομικά είναι στρατιωτική ζώνη εντός της ΤΔΒΚ», δήλωσε σύμφωνα με την Daily Sabah ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους.

IBNA: «Προσάρτηση της Αμμοχώστου»
Με δεδομένη τη χρονική στιγμή που γίνεται αυτή η κίνηση από τους Τουρκοκύπριους- σε ένα διάστημα που σφίγγει ο κλοιός κατά της Αγκυρας για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ- το πρακτορείο ειδήσεων IBNA ερμηνεύει την απόφαση αυτή ως μέσο πίεσης στη Λευκωσία.

Μάλιστα, το IBNA επισημαίνει ότι «αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, η Αμμόχωστος θα προσαρτηθεί επίσημα στο ψευδοκράτος».

Σε συντονισμό με την Αγκυρα οι κινήσεις

Οι Τουρκοκύπριοι θα συντονίσουν τις ενέργειές τους για τα Βαρώσια με την Αγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων DHA. Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων από τα κατεχόμενα θα επισκεφθεί τα Βαρώσια, για να κάνει μία λίστα κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων στην πόλη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τα Βαρώσια ήταν διάσημο τουριστικό θέρετρο στην Κύπρο, με 10.000 κλίνες στα πάνω από 100 ξενοδοχεία, που μετατράπηκε όμως σε περιοχή- φάντασμα μετά την τουρκική εισβολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι- όπως σημειώνει ακόμη και η τουρκική Daily Sabah- η πόλη προστατεύεται από ψήφισμα του ΟΗΕ από το 1984. Σύμφωνα με αυτό, η πόλη μπορεί να εποικιστεί μόνο από τους εκδιωχθέντες κατοίκους της.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα