ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι ‘κτυπούν’ τον Μπομπ Μενέντεζ: Ξεκινάει έρευνα σε βάρος της συζύγου του για δωροδοκία!

Βρήκαν τρόπο οι Τούρκοι να ‘κτυπήσουν’ τον φιλέλληνα Γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ – Μετά τη στάση του για τα τουρκικά F-16 εξετάζεται, όλως τυχαίως, αν η σύζυγός του Ναντίν Αρσλανιάν έλαβε δώρα ή υπηρεσίες από άτομα που ζητούσαν διευκολύνσεις από τον σύζυγό της.

Από τις ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ ερευνάται η σύζυγος του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλανιάν.

Η 55χρονη επιχειρηματίας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας για τυχόν δώρα ή υπηρεσίες που έλαβε ως αντάλλαγμα από άτομα που ζητούσαν χάρες και διευκολύνσεις από τον Αμερικανό γερουσιαστή.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης έχει κλητεύσει συνεργάτες της συζύγου του Μενέντεζ, την οποία παντρεύτηκε το 2020. Οι συνεργάτες κλήθηκαν να δώσουν πληροφορίες τόσο για την Αρσλάνιαν όσο και για τον Μενέντεζ, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal.

Διαφορετική υπόθεση από αυτή του 2015
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει επίσης, ότι πρόκειται για ξεχωριστή έρευνα από την υπόθεση διαφθοράς του 2015, που άσκησαν οι εισαγγελείς εναντίον του γερουσιαστή.

Τότε ο Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί για διαφθορά λόγω της σχέσης του με έναν οφθαλμίατρο από τη Φλόριντα, τον Σάλομον Μέλγκεν.

Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι δέχθηκε προεκλογικές δωρεές αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων και πλούσια «δώρα» με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες και ότι χρησιμοποίησε το γραφείο του για να υποστηρίξει τις αιτήσεις βίζας αρκετών από τις φίλες του Μέλγκεν. Ο ίδιος δήλωσε αθώος, και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν το 2018, λόγω κακοδικίας.

Τώρα οι εισαγγελείς κλήτευσαν και έναν δικηγόρο του Νιου Τζέρσεϊ, που είναι μακροχρόνιος φίλος της Αρσλανιάν. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα τι αναζητούσαν οι ομοσπονδιακές αρχές κατά την ανάκρισή του και αποκαλύπτει ότι ρωτήθηκε για μια εταιρεία που είναι εξουσιοδοτημένη να πιστοποιεί το κρέας χαλάλ, που εξάγεται στην Αίγυπτο.

Εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα αρνήθηκε να στη Wall Street Journal να κάνει σχόλιο, όπως και οι δικηγόροι της Αρσλάνιαν και του Μενέντεζ δεν έκαναν κάποια δήλωση.

Εκπρόσωπος του γερουσιαστή παρέπεμψε την εφημερίδα σε προηγούμενη δήλωσή του στην οποία ανέφερε ότι ο Μενέντεζ ήταν ενήμερος για την έρευνα. «Όπως πάντα, εάν γίνουν επίσημες έρευνες, ο γερουσιαστής είναι διαθέσιμος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί από τον ίδιο ή το γραφείο του», δήλωσε ο Μάικλ Σόλιμαν, σύμβουλος του Μενέντεζ στο Politico πριν μερικές εβδομάδες.

Back to top button