COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Τούρκοι ‘βλέπουν’ κυριαρχία της Άγκυρας σε Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Κριμαία μέχρι το 2025! «Τουρκική λίμνη το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και ο Εύξεινος Πόντος!» – Ζήτησαν επίσημα από τον ΟΗΕ την αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους!


Σε τουρκική λίμνη θα μετατραπούν μέχρι το 2025 το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και ο Εύξεινος Πόντος, ισχυρίζεται Τούρκος αναλυτής, επικαλούμενος «μυστικό χάρτη» της Τουρκίας, καθώς κορυφώνονται οι προκλήσεις από καθεστωτικά μέσα και κύκλους προσκείμενους στον Ερντογάν.

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας, Τούρκος αναλυτής «βλέπει» κυριαρχία της Άγκυρας στο Αιγαίο, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το 2025, ενώ «αποκάλυψε» μυστικό χάρτη με τις τουρκικές κτήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η… Κριμαία.

Οι προκλητικές αυτές αναφορές έγιναν σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Beyaz TV, και κατά τη διάρκεια συζήτησης ανάμεσα στον παρουσιαστή Τουρκέρ Ακιντζί και τον τούρκο πολιτικό αναλυτή και συγγραφέα Ενγκίν Αβτζί.

«Τι σύνορα θα έχει η Τουρκία το 2025 και πως προβλέπεται αυτό;», ρωτάει κάποια στιγμή ο παρουσιαστής, με τον αναλυτή ν’ απαντάει: «Αυτός ο χάρτης διέρρευσε. Ορίστε κύριε!».

«Η διαδικασία θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα έχουμε και δική μας ακτή απέναντι, καθώς υπάρχει μία διαδικασία επιστροφής της Κριμαίας στην Τουρκία. Η Κριμαία θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας». Αναφέρει επίσης ότι «Η Αρμενία θα συνδεθεί πλήρως με τον τουρκικό κόσμο και ως Αρμενία θα μικρύνει». Και συνεχίζει: «Στη Συρία αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να ιδρυθεί μία Τουρκμενική Δημοκρατία, γνωρίζετε πως υπάρχει συμφωνία σ’ αυτό».

«Θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο»
Στη συνέχεια, δείχνει την Κύπρο και μετά τα νησιά του Αιγαίου. «Βλέπετε εδώ. Που θα βγούνε κύριέ μου τα πυροβόλα τύπου FIRTINA; Ορίστε, εδώ. Πρώτα θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο», λέει. Για να προσθέσει: «Αν δείτε την Τουρκία να παίρνει σε μία μέρα τη νότια Κύπρο, αυτά εδώ θα έχουν γίνει προ πολλού δικά μας».

Και καταλήγει: «Δηλαδή το Αιγαίο, ο Εύξεινος Πόντος και η Ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπούν πλήρως σε μία τουρκική λίμνη, αυτός θα είναι ο χάρτης μας το 2025».

Παραληρηματικές… αναφορές
Σε ανάλογο ύφος αυτοκρατορικών… φιλοδοξιών, ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος-φερέφωνο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζεραμπλούς, Αφρίν, Ρόδος, Χίος, Λέσβος…».

Η Άγκυρα ζητάει αναγνώριση από τον ΟΗΕ του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους

Η Άγκυρα θέλει ο ΟΗΕ να προχωρήσει σε αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους βάσει απόφασης του 2017 για τους Παλαιστίνιους.

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliyet» λίγα μόνο 24ωρα μετά την ψευδή είδηση για συμφωνία απευθείας αεροπορικών πτήσεων από τη Ρωσία στο ψευδοκράτος, επανήλθε με την «αποκάλυψη» ότι η Άγκυρα θα θέσει ενώπιον του ΟΗΕ ζήτημα αναγνώρισης των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου.

Όλα αυτά λίγο μετά την τουρκική επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την οποία η Τουρκία υποστηρίζει ότι «Τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υπό όρους, οι οποίοι έχουν παραβιαστεί, άρα τίθεται αυτόματα θέμα επαναφοράς στην προγενέστερο ιδιοκτησιακό καθεστώς»!

Τώρα θέλει να δημιουργήσει ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Milliyet θα γίνει επίκληση στο ψήφισμα του 2017 από τον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ.

Παρά το ότι είχε υποστηριχθεί από 128 κράτη δεν υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω του βέτο των ΗΠΑ.

Το ψήφισμα αφορούσε στη λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό και είχε προκύψει μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τη κυβέρνηση Τραμπ. Μόνο 9 χώρες είχαν ταχθεί κατά του ψηφίσματος το οποίο είχαν προτείνει η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Υεμένη.

O Tούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε χθες πως η χώρα του «είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων ως εγγυήτρια χώρα».

Ο Τσαβούσογλου για ακόμα μία φορά επιτέθηκε στις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς τη Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ανταμοιβή για τη στήριξη της Ουκρανίας και απομάκρυνση της Λευκωσίας από τη Ρωσία με την οποία διατηρούσε στενές σχέσεις.

Η Λευκωσία δεν σχολίασε επί της ουσίας το δημοσίευμα της Milliyet και περιορίστηκε να δηλώσει ότι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα παρακολουθώντας στενά τη κατάσταση.

Back to top button