Ολοκληρώνεται απόψε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος με το οποίο ενσωματώνεται ουσιαστικά στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι σύνεδροι θα κληθούν να υπερψηφίσουν το νέο σχέδιο καταστατικού του ΠΑΣΟΚ με το οποίο διαμορφώνεται η θεσμική αντιστοίχηση των οργάνων του με εκείνα του ΚΙΝΑΛ. Ανάμεσά τους η ρύθμιση ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά πέταξε ξανά το γάντι στους αμφισβητίες της λέγοντας πως όποιος θέλει να την αντιμετωπίσει θα τον περιμένει το 2021 οπότε και λήγει η θητεία της ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ.
Σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος αναμένεται να διατυπώσει την αντίθεσή του στο συνέδριο που έγινε με μη εκλεγμένους συνέδρους, αλλά και να εκφράσει προτάσεις για την προοπτική του χώρου.

Ο ευρωβουλευτής «κρατά δυνάμεις» για την αντιπαράθεση του 2021 όπου έχει στραμμένο το βλέμμα του ενώ ο Παύλος Γερουλάνος, καραδοκεί. Ο κ. Γερουλάνος επίσης αναμένεται να μιλήσει σήμερα και να διατυπώσει τις διαφωνίες του.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός έχουν τη δική τους σημασία και σημειολογία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε με τον τρόπο του και την γλώσσα του σώματός του την διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν στο ΣΕΦ.

Μπορεί να φωτογραφήθηκε με την Φώφη Γεννηματά (μία μόνο φωτογραφία έχουν οι δυο τους) αλλά το βλέμμα του και το σκυθρωπό της έκφρασής του αποτυπώνουν την διάθεσή του.

Ανάμεσα στους Ανδρουλάκη-Γεννηματά (που είχαν συγκρουστεί και το 2017 για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ) μπήκαν σε πολλά ενσταντανέ άλλοι βουλευτές: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Το «παρόν» στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Χαιρέτισε συνέδρους, αλλά και συντρόφους από τα παλιά όπως τον Κώστα Σκανδαλίδη με ένα πλατύ χαμόγελο.

Ο Κώστας Σημίτης κάθισε στην πρώτη σειρά, δίπλα στην Φώφη Γεννηματά αλλά δεν έμοιαζε και… ενθουσιασμένος.

Αλλωστε, όλοι θυμούνται ότι είχε αντιδράσει στην«έξωση» του Βαγγέλη Βενιζέλου, δηλώνοντας σοκαρισμένος.

Η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε με κόκκινο σακάκι και παντελόνι και μοβ μπλούζα και διαρκώς χαμογελαστή.

Εδειχνε σαφώς πιο άνετη με τη νέα γενιά των στελεχών (Χριστοδουλάκη, Χρηστίδη κλπ) αλλά και με την παλαιότερη γενιά όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Πάντως, λίγο πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία της, ο φωτογραφικός φακός την «συνέλαβε» λίγο αγχωμένη.

Οι σύνεδροι – χωρίς τον παλιό ενθουσιασμό πάντως -έσπευσαν να απαθανατίσουν πολλές στιγμές του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έγινε με την παλιά του σύνθεση, χωρίς να εκλεγούν νέα. Γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Παύλου Γερουλάνου.

Το συνέδριο ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένο να λήξει περίπου στις 6 το απόγευμα με την ομιλία Γεννηματά και τις σχετικές ψηφοφορίες.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα