ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο φιάσκο της ΕΡΤ – Αντί για την υπερπροσπάθεια του Πετρούνια, μας έδειξαν τον Αυγενάκη!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρώτευσε στον προκριματικό των κρίκων στο Τόκιο, οι Έλληνες περίμεναν να παρακολουθήσουν τη μεγάλη ελπίδα της χώρας για μετάλλιο και τελικά το μόνο που είδαμε ήταν μετά την προσπάθεια του να συνομιλεί με τον… Αυγενάκη!

Η άσκησή του ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί. Όπως κι έγινε. Μόνο που η ΕΡΤ πετούσε… χαρταετό! Είδαμε όλους τους υπόλοιπους αθλητές του αγωνίσματος εκτός από τον Πετρούνια που μάγεψε και πήρε την καλύτερη βαθμολόγηση που τον έστειλε στον τελικό.

Από την ΕΡΤ η δημοσιογράφος προσπαθούσε μάταια να εξηγήσει ότι θα δούμε σε μαγνητοσκόπηση (!) την προσπάθεια του αλλά τελικά ούτε αυτό συνέβη. Αντιθέτως μετά από 5 λεπτά είδαμε τον… (guess who) Λευτέρη Αυγενάκη να συνομιλεί με τον Πετρούνια!

Η ΕΡΤ κατόρθωσε αντί να πάρει την εικόνα της παραγωγής και να επιλέγει, να βγάζει στον αέρα μόνο ό,τι της δίνουν στο live.

Κι έτσι η προσπάθεια του Πετρούνια δεν καταγράφηκε πουθενά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021… Θα μείνει στην ιστορία ως μια προσπάθεια σαν του Σπύρου Λούη ή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της δεκαετίας του ‘30 που διασώζονται μόνο από τον φωτογραφικό φακό.

Υ.Γ. Για την ιστορία…

«Για όλα φταίνε οι Ιάπωνες», λέει η ΕΡΤ

Την εντυπωσιακή προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στο Τόκιο, δεν την είδε κανείς (ούτε σε μαγνητοσκόπηση), κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις και κατά των Ιαπώνων διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κατά της ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμα: Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακός ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας στον προκριματικό… αλλά δεν τον είδε κανείς!

Η ΕΡΤ (όπως και κάθε άλλο δίκτυο που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης) αν και είχε τη δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων πλάνων (feed) και αθλητών που θέλει να δείχνει, δεν το έκανε.

Μάλιστα, η δημόσια τηλεόραση προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της, κάνοντας λόγο για unfair των Ιαπώνων! «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ΕΡΤ.

Λίγο αργότερα, στο δελτίο ειδήσεων, αφού ειπώθηκε ότι «αμέσως» μόλις έρθουν τα πλάνα από την προσπάθεια του Πετρούνια θα τα δείξουν, επαναλήφθηκε η μετατόπιση της ευθύνης: «Η καθυστέρηση οφείλεται στον συντονισμό από την πλευρά της ιαπωνικής τηλεόρασης και του σκηνοθέτη».

Back to top button