ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Ομιλία σοκ από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ για την «αναδιάρθρωση του κόσμου»: Το ελεγχόμενο χάος είναι πολύτιμο για την παγκοσμιοποιητική ατζέντα! Η πανδημία του Covid αποδείχθηκε πολύ λιγότερο απειλητική για το κοινό από ό,τι ήλπιζε και περιμένει το επόμενο γεγονός παγκόσμιας κρίσης για την επίτευξη μιας «αναδιάρθρωσης» της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης!

Ο Κλάους Σβαμπ (σ.σ. Γερμανός μηχανικός, οικονομολόγος και ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ-WEF) και το WEF βρίσκονται σε αναμονή για το επόμενο γεγονός παγκόσμιας κρίσης, αφού η πανδημία του Covid αποδείχθηκε πολύ λιγότερο απειλητική για το κοινό από ό,τι ήλπιζαν αρχικά (σ.σ. όπως σχολιάζει το zerohedge).

Εν τω μεταξύ, ο Σβαμπ συνεχίζει να μιλά δογματικά για τις αρετές της «Μεγάλης Επαναφοράς» και τη χρησιμότητα της κρίσης ως μέσου για την επίτευξη μιας «αναδιάρθρωσης» της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης.

Η αναδιάρθρωση που έχει εμμονή το WEF, είναι ένα παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα που βασίζεται στις έννοιες του Σβαμπ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την Κοινή Οικονομία και τον Καπιταλισμό Ενδιαφερομένων Μερών (εταιρική διακυβέρνηση).

Δεν λέει πολλά όσον αφορά τον σχεδιασμό στην ομιλία του στην G20, αλλά υπονοεί ότι, ενώ ο κατακερματισμός είναι απαραίτητος, ο υπερβολικός κατακερματισμός θα μπορούσε να είναι ενοχλητικός.

Με άλλα λόγια, το ελεγχόμενο χάος είναι πολύτιμο για την παγκοσμιοποιητική ατζέντα, αλλά το ανεξέλεγκτο χάος θα ήταν καταστροφικό για αυτήν.

Back to top button